back to top
2024. május 05. 21:40
KezdőlapMotoGPEzzel a problémával küzdött Johann Zarco a vasárnapi futam alatt

Ezzel a problémával küzdött Johann Zarco a vasárnapi futam alatt

A Pramac versenyzője, Johann Zarco nem tudta megismételni sprintfutamon elért eredményét a silverstone-i főfutamon. Ennek ellenére elégedetten nyilatkozott.

Köztudott, hogy Johann Zarco Silverstone-ban előszeretettel támaszkodik a lágy gumikészletre. A verseny utolsó szakaszában azonban nem volt elégedett vele.

„A stratégiám az volt, hogy jó rajtot vegyek a teljesen lágy szettel. Elég hideg volt, és ez jól működött. Gyorsan fel tudtam zárkózni az élcsoporthoz.”

A verseny közepéhez érve azonban a Ducati lágy gumi a végét járta. „Kicsit meglepő volt, mert a problémák az első gumiból adódtak” ─ magyarázta Zarco.

Egyébként vasárnap csak Zarco és Enea Bastianini választotta a lágy hátsó gumit. A mezőny többi tagja a közepeset. Elöl azonban egyértelműen a lágyat választották, Brad Binder kivételével.

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

Zarco problémái akkor kezdődtek, amikor párharcba keveredett Brad Binderrel és Maverick Viñalesszel.

„Hirtelen felment a gumihőmérséklet. Ezután lassítottam, de az egész verseny alatt nem tudtam lejjebb vinni.”

Amikor aztán elkezdett esni az eső, a francia versenyző helyzete csak minimálisan javult.

„Nyilvánvaló volt. Minden versenyző körülöttem nagyon óvatos volt, és mindenáron el akarták kerülni a bukást. Volt néhány ijesztő megcsúszásom nekem is.”

Miután a sprintben a 4., a teljes távon pedig a 9. helyen végzett, a Moto2-es géposztály kétszeres világbajnoka kiemelte: „Elégedett vagyok a hétvégével. Meggyőződésem, hogy a csapat és én is sokat tanultunk ahhoz, hogy a következő versenyeken a dobogóért küzdhessünk.”