back to top
2024. május 04. 09:44
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró teljesítette kisfia kívánságát, nem is akárhogy

Aleix Espargaró teljesítette kisfia kívánságát, nem is akárhogy

Az Aprilia hőse, Aleix Espargaró nagyon okos versenyzéssel és a Pecco Bagnaia elleni párbajban mutatott bravúros manőverrel szerezte meg a győzelmet Silverstone-ban.

Három motorral az első 5-ben, az Aprilia abszolút jubileumi napot zárt Silverstone-ban. Aleix Espargaró már a rajtnál bravúrt mutatott be, mivel a 12. helyről rajtolva már a második kör elején az első ötben volt.

„Ez egyike volt azoknak a napoknak, amikor úgy érzed, bármire képes vagy” ─ ujjongott a 34 éves versenyző, akit a parc fermében ikrei, Max és Mia fogadott.

„Jó érzés, nagyon boldog vagyok, hogy újra a dobogón állhatok. Sok hibát követtem el az év elején. Mindig megvolt a sebességünk, de a vasárnap az, amikor ezt meg kell mutatni. Sajnos eddig még nincsenek meg a megérdemelt pontjaink. Ma tudtam, hogy jó a tempóm.”

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

A Bagnaia elleni győzelemhez vezető manőveréről Espargaró így nyilatkozott: „Már pénteken éreztem, hogy jó a kigyorsításom. Ez volt a kulcs, Maverick az utóbbi időben mindig jobb volt ezen a téren. A motorunk nagyon versenyképes, de még mindig nem a legjobb a mezőnyben. Az 1-es és 2-es kanyarban gyorsabb voltam Peccónál, de aztán ott majdnem kiestem. Ezután arra koncentráltam, hogy újra felzárkózzak.”

„A régi pályaváltozat utolsó kanyarjában Peccónak egyértelműen rosszabb volt a tapadása. Nagyon elszánt voltam. Későn fékeztem, kívülre mentem, és csak végig gyorsítottam.”

„Nem igazán volt rajtam nyomás a 12. helyről indulva. Tudtam, hogy hosszú a verseny, és ezen a széles pályán jó előzési lehetőségek vannak. Azt hiszem, több tényező keveréke volt az, ami segített nekem. Pénteken már száraz pályán is gyors voltam, vasárnap a hűvös körülmények miatt a guminyomás nem emelkedett. Az Aprilia nagyon jól dolgozott a rajtelektronikán. Sokat segített nekem, nagyszerű verseny volt!”

„Ettől eltekintve nem volt felhőtlen az örömöm a győzelem pillanatában, mert nagyon fárasztó futam volt mentálisan. Aztán megláttam a gyerekeimet, egyszerűen fantasztikus volt. Reggel a fiam, Max azt mondta nekem: ’Apa, figyelj arra, hogy az élcsoportban legyél, akkor láthatlak a képernyőkön’.”