back to top
2024. május 04. 19:05
KezdőlapMotoGPMarco Bezzecchi elmondta, mi vezethetett silverstone-i bukásához

Marco Bezzecchi elmondta, mi vezethetett silverstone-i bukásához

Marco Bezzecchi Brit Nagydíja Silverstone-ban a vasárnapi futam elején bukással ért véget. „Nem szabadna megtörténnie, de néha előfordul” ─ nyilatkozta a VR46 Ducati versenyzője.

A szombati pole pozíciót és második helyet vasárnap fájdalmas kudarc követte Marco Bezzecchi számára: a Mooney VR46 versenyzője már a hatodik körben, a 15. kanyarban elesett, amikor a második helyen haladt Pecco Bagnaia mögött, és a jelek szerint nem tudott eléggé lassítani riválisa szélárnyékban.

„Minden rendben van, szerencsére. Talán egy kicsit jobban ki kellett volna mennem a szélárnyékból, de nem számítottam arra, hogy ez lesz a vége. Az első kerék blokkolt, mikor fékeztem. Meg kell próbálnunk megérteni, miért volt ez így.”

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

Bezzecchi nem hiszi, hogy bukása a guminyomás miatt történt. „Talán nem segített, hogy már néhány körön keresztül üldöztem valakit a lágy első gumival. Hogy őszinte legyek, még nem igazán néztük meg a guminyomást. Egy ilyen baleset néha megtörténik. Nem kellene, hogy megtörténjen, de előfordul. Az én hibám volt.”

Bezzecchi és Mooney VR46-os csapata csak a rajtrácson döntött a lágy első gumi mellett.

„Az elején a közepes első gumit akartam választani, de aztán mindenki a lágyat választotta, én pedig nem akartam kockáztatni. Jól is elsülhetett volna, de rosszul is. Azt is mondhatnám, hogy helyes volt a lágy első gumival indulni. Ekkor kezdett el esni az eső, szóval egy kicsit érdekes verseny volt.”

„Hogy utólag más gumiválasztást választottam volna-e? Nem tudom, sajnos buktam, szóval erre a kérdésre nem tudok válaszolni, de addig a pillanatig jó volt az érzésem” ─ zárta Bezzecchi, aki a világbajnoki tabellán Jorge Martín mögé a harmadik helyre esett vissza.