back to top
2024. május 04. 21:40
KezdőlapMotoGPOliveira: Ez egy erős hétvége volt az összes Aprilia-pilóta számára

Oliveira: Ez egy erős hétvége volt az összes Aprilia-pilóta számára

Miguel Oliveira vasárnap Silverstone-ban erős tempót mutatott. Az Aprilia pilótája a 16. helyről a negyedik helyig száguldott a vegyes körülményekkel tarkított futamon.

Nem volt túl biztató a rajtpozíció Miguel Oliveira számára vasárnap. A portugál versenyző a 16. helyről volt kénytelen nekivágni a silverstone-i versenypályán megrendezett nagydíjnak, de ez nem szegte kedvét. A versenyen olyan felzárkózást mutatott be, amit érdemes volt megnézni. Végül mindössze 70 ezreddel lemaradva a harmadik helyezett Red Bull KTM gyári versenyzője, Brad Binder mögött a negyedikként haladt át a célvonalon.

A 28 éves versenyző Aprilia és az ő teljesítményéről kérdezve így viccelődött: „A motor volt az, ami a negyedik helyig felért, nem én.”

„Kicsit komolyabban, de ugyanolyan jókedvűen hozzátette: „Az biztos, hogy jó volt a 16. helyről ilyen közel kerülni a dobogóhoz és a győzteshez. Az eső minden bizonnyal segített behozni az elvesztegetett idő egy részét, egyszerűen több kockázatot vállaltam, és szerencsém volt, hogy nem buktam. Kár, hogy nem tudtam magam mögött tartani Bindert. Persze az utolsó kanyarig mindent beleadtam, de egyszerűen nem voltam elég közel ahhoz, hogy támadást indítsak.”

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

„Amikor látod az esőcseppeket a plexin, mindig egy kicsit óvatosabban mész neki. Furcsa helyzet, mert folyamatosan nyomni kell a gázt, hogy a gumik hőmérsékleten maradjanak. Ha túl óvatos vagy, a helyzet rosszabbodhat. Ha viszont túl keményen mész, akkor balesetet szenvedhetsz. Nehéz tudni, hol van a határ. Ahogy mondtam, több kockázatot vállaltam, és szerencsém volt, hogy nem buktam.”

„Egész hétvégén gondjaim voltak az alkarommal, és a versenyen az utolsó néhány kör kicsit nehéz volt számomra, de azt hiszem, most már csak arról van szó, hogy visszanyerjem a formámat, és kihozzam belőle a maximumot. Ez egy erős hétvége volt az összes Aprilia-pilóta számára, és örülök, hogy az első ötben végeztem.”