back to top
2024. május 04. 10:03
KezdőlapMotoGPA semmiből jött Bagnaia hihetetlen teljesítménye, és fel volt készülve Espargaró támadására

A semmiből jött Bagnaia hihetetlen teljesítménye, és fel volt készülve Espargaró támadására

A Ducati sztárja, Pecco Bagnaia a silverstone-i második hellyel növelte előnyét a világbajnokságban, bár az utolsó körben kikapott Aleix Espargarótól.

Francesco „Pecco” Bagnaia már a második körtől kezdve vezette a Brit Nagydíjat, és még az esőzés sem zökkentette ki. Amikor azonban Aleix Espargaró az utolsó körben támadást indított, az olasz nem tudott visszavágni.

„Egyszerűen csak húztam a gázt, megpróbáltam nyerni. Abban a pillanatban, amikor nem érzem a nyomást, és megelégszem a második hellyel, mindent megkérdőjelezek.”

Ennek ellenére a Ducati gyári versenyzője végül jól dobogón végzett. Miután a sprintben a 14. helyre szorult, vasárnap legalább 41 pontra növelte előnyét a világbajnoki tabellán, részben azért, mert Marco Bezzecchi bukott.

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

„Tegnap sok pontot vesztettünk, de tudjuk, hogy a potenciálunk minden körülmények között az kell, hogy legyen, amit ma megmutattunk. Ezért végül is elégedett vagyok a hétvége mérlegével.”

A futamot és Aleix Espargaró utolsó támadását kommentálva a 26 éves olasz így nyilatkozott: „Ilyen körülmények között a lágy első gumival kellett indulnunk. Talán nem ez volt a legjobb választás. Amikor elkezdett esni az eső, egy kicsit megijedtem. Amikor vezetsz, és elkezd esni az eső, az nagyon kritikus. Nehezebb megérteni, hol és hogyan kell gázt adni. Az utolsó szektorban nagyon csúszós volt a pálya, a 15-ös kanyarban főleg. Láttam és hallottam, hogy Aleix nagyon közel van. Tudtam, hogy az utolsó körökben meg fogja próbálni.”

„Figyelembe véve azt is, hogy Aleix milyen potenciállal rendelkezik ezen a pályán, és hogy az Aprilia milyen tapadást hoz a pályára, fel voltam rá készülve. Próbáltam válaszolni a támadására, de ez nem volt elég. Megérdemelte a győzelmet. Talán nekem még fejlődnöm kell, de elégedett vagyok. Ha megnézzük a világbajnokságot, soha nem volt nagyobb előnyöm a másodikhoz képest.”