back to top
2024. május 03. 05:14
KezdőlapMoto3Andrea Migno feldúlt, csalódott, és kétségbeesetten keresi helyét a motoros világban

Andrea Migno feldúlt, csalódott, és kétségbeesetten keresi helyét a motoros világban

Mielőtt Andrea Migno elvesztette volna helyét a Moto3-as világbajnokságban, 27 évesen ő volt a legidősebb versenyző. A korhatár miatt a legkisebb géposztályban töltött ideje lassan lejár, az olasz pedig átigazol.

Andrea Migno a 2022-es szezon végéig, nyolc éven át volt állandó induló a Moto3-as világbajnokságban. Akkoriban megnyerte a világbajnoki nyitányt Katarban, Austinban újabb dobogós helyezést ért el, és a 9. helyen zárta a szezont összesítésben. Az erős szezonkezdet után azonban visszaestek az eredmények. Az okokról a 27 éves versenyző így nyilatkozott:

„Katarban és Austinban dobogóra álltam. A probléma az volt, hogy a KTM új alkatrészeket kapott Portimãóban, míg a Honda versenyzői (a Leopard motorok kivételével) nem.”

Teljesítménye ellenére az olasz világbajnoki hely nélkül találta magát 2023-ra, és a sajtóban adta ki a dühét.

„Ez bosszant engem. Azok, akik tavaly mögöttem voltak, idén motorozhatnak. Én mindent elvesztettem egyik pillanatról a másikra. Egy Moto3-as szezonért 200 ezer eurót kérnek, ugyanezt a CEV-ben is. Ha a Moto2-be akarsz menni, akkor akár 400 ezer eurót is letehetsz az asztalra.”

Migno egyébként fitten tartotta magát, és a sérült Lorenzo Fellon helyett beugorhatott a CIP Green Power csapatával az idei második nagydíjon Argentínában. Bár az elmúlt két évben Hondán versenyzett, a kétszeres GP-győztes gyorsan magára talált a KTM-en, és egy erős harmadik helyet szerzett a versenyen.

Migno a texasi, a jerezi, a Le Mans-i, a mugellói, a sachsenringi és az asseni nagydíjakon is beugrott Fellon helyére, de Németországban csak a 15. helye hozott egyetlen pontot számára.

A jelenleg 27 éves Migno tudja, hogy a jövője nem a Moto3-as világbajnokságban van, ahol a megengedett maximális életkor 28 év. Körülnézett a Superbike-paddockban, és már beszélt olyan topcsapatokkal, mint az Aruba.it Ducati és a Ten Kate Yamaha, de ők nem tartanak rá igényt.