back to top
2024. május 03. 00:25
KezdőlapSuperbikeBautista ezért tartja helyes döntésnek Razgatlıoğlu átigazolását

Bautista ezért tartja helyes döntésnek Razgatlıoğlu átigazolását

A Ducati-sztár Álvaro Bautista legfőbb ellenfele a Superbike-világbajnokságban Razgatlıoğlu, aki 2024-re BMW-re vált. A spanyol már most úgy gondolja, hogy az M1000RR jobb, mint amit az eredmények mutatnak.

Toprak  Razgatlıoğlu nem tudta megakadályozni Álvaro Bautistát a 2022-es világbajnoki cím megszerzésében, és a 2023-as Superbike-világbajnokság tizenkét találkozójából nyolc után úgy tűnik, hogy a Yamaha versenyzője idén sem tud majd győzni. Álvaro Bautista és a Ducati Panigale V4R csomagja túl erős. A spanyol már 18 győzelmet aratott ebben a szezonban, és az összesített tabellát 74 ponttal vezeti Razgatlioglu előtt.

A 26 éves tehetség szenzációs váltásával a BMW-hez a 2024-es idényre, a kép mindenképpen megváltozik: Vagy sikerül a töröknek a BMW-t az élre juttatnia, vagy nem, és ő maga már nem lesz rendszeresen az élmenők között.

Kiderült, mi okozta Razgatlıoğlu bukását, amely akár meg is pecsételhette sorsát

Bautista számára a török versenyző lépése helyes volt, nem a BMW, hanem a Yamaha miatt!

„Toprak fiatal, nagyon tehetséges, és még hosszú út áll előtte. Valószínűleg tudja, hogy a jelenlegi motorja, a Yamaha jövőre is ugyanilyen marad. Ismeri a képességeit, és valami olyasmi járhat a fejében, hogy ‘ezzel nem tudok többet tenni annál, mint amit most csinálok’. Toprak egy olyan motort választott, amely már régóta ott van a bajnokságban, és nem áll messze a dobogótól. Ez egy olyan gép, ami jól működhet, és szerintem jobb, mint amilyennek látszik.”

„Ha a BMW a bajnoki címért akarnak harcolni, akkor erre a megfelelő versenyzőt szerződtették. Számomra ezért egyáltalán nem őrültség Topraktól, hiszen mint mondtam, még fiatal. Más lenne 38 évesen. Szerintem helyesen cselekedett.”