back to top
2024. május 03. 04:38
KezdőlapSuperbikeAegerter mégis lehet opció Razgatlıoğlu helyére?

Aegerter mégis lehet opció Razgatlıoğlu helyére?

Dominique Aegerter és a Yamaha már július végén megállapodott a Superbike-világbajnokságra vonatkozó szerződésének meghosszabbításáról a 2024-es szezon végéig. A hivatalos megerősítés azonban nemrég érkezett meg.

Már egy ideje borítékolva volt, hogy Dominique Aegerter és a Yamaha együtt folytatja. Ugyanis a Yamaha menedzsere, Andrea Dosoli már májusban elmondta a SPEEDWEEK.com-nak, hogy a svájci versenyző minden valószínűség szerint marad a japán alakulatnál.

A GRT csapatfőnök, Mirko Giansanti augusztus 7-ei hirtelen halála miatt Aegerter szerződéshosszabbításának bejelentése néhány nappal későbbre tolódott.

Ezt most megerősítették: A Yamaha legalább 2024 végéig folytatja Aegerterrel. Valószínűleg a következő szezonban is a Giansanti Racing Team versenyzője lesz. A Yamaha azonban a jelenlegi kilencedik helyezettet is átigazolhatja a gyári csapathoz, ha nem sikerül majdnem egyenértékű utódot találni a BMW-hez átigazolt Toprak Razgatlıoğlu helyére.

„Öröm volt látni, hogy a kétszeres Supersport-világbajnokunk, Dominique milyen gyorsan alkalmazkodott a Superbike-világbajnoksághoz” ─ mondta Dosoli.

„Mindannyiunkat lenyűgözött az első futamtól kezdve, amikor fenomenális teljesítményt nyújtott a kvalifikáción, és biztosította az első sorból való indulást Phillip Islanden. Azóta komoly előrelépést tett, minden hétvégén javított.”

„Boldog és büszke vagyok, hogy hosszabbítottam a Yamahával” ─ tette hozzá Aegerter. „Két világbajnoki címet nyertem a Yamahával a Supersportban, most az a célom, hogy javítsak az eredményeken és még versenyképesebb legyek a Superbike-ban. A szezonom újoncként elég jól indult. Még nem álltam dobogóra, de még van néhány futam hátra. Volt néhány nagyszerű csatám, amikből sokat tanultam. Szeretnék rendszeresen az élmezőnyben lenni, erre koncentrálok a következő szezonban.”