2024. április 28. 08:04
KezdőlapMotoGPKudarcai ellenére Marc Márquez izgatottan várja az osztrák hétvégét

Kudarcai ellenére Marc Márquez izgatottan várja az osztrák hétvégét

Miután a vasárnapi silverstone-i futamon ismét bukott, Marc Márquez óvatosan tekint az Osztrák GP-re. A Repsol Honda sztárját csak a fizikai állapota bátorítja.

Marc Márquez 2014-ben elérte azt a bravúrt, hogy az első tíz világbajnoki futamot megnyerte, megalapozva ezzel második MotoGP-címét. A jelenlegi szezonban azonban a rekordvilágbajnok szomorú statisztikát tart. A spanyol a kilenc vasárnapi futamból ötön sérülés miatt nem is vett részt, a maradék négy fordulóban pedig bukott. Ez azt jelenti, hogy Márquez még egyetlen főfutamon sem szerzett pontot. A világbajnokság 19. helyén álló versenyző mind a 15 bajnoki pontját MotoGP-sprinteken szerezte.

Vége a titkolózásnak? Beirer számára hatalmas bók, hogy hírbe hozták Marc Márquezzel

„Kihasználtam a rövid szünetet arra, hogy tovább dolgozzak a kondíciómon. Ez napról napra egy kicsit jobb lesz. Szóval izgatottan várom, hogy lássam, mi lehetséges Ausztriában.”

A 30 éves versenyző korábban már háromszor végzett második helyen Ausztriában, de idén nem akar ilyen eredményekre gondolni: „Az időjárás vegyes lehet. Ezért folytatjuk az állandó munkamódszerünket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a hétvégéből. Tudjuk, hogy ez egy újabb sűrű program lesz, keményen dolgozunk, hogy előrelépjünk.”