2024. április 27. 20:26
KezdőlapMotoGPQuartararo: A múltbeli sikerek a MotoGP-ben nem jelentenek garanciát

Quartararo: A múltbeli sikerek a MotoGP-ben nem jelentenek garanciát

Bár a spielbergi Red Bull Ring nem tartozik a Yamaha kedvenc pályái közé, Fabio Quartararo jó emlékeket őriz a stájer pályáról. A francia ezért Ausztriában szeretne visszatérni a csúcsra.

Tavaly Fabio Quartararo 248 világbajnoki ponttal a második helyet ünnepelhette az összesítésben. A 2023-as szezonban azonban a francia kilenc verseny után mindössze 65 ponttal a 11. helyen áll a világbajnokságban. Egy harmadik hely Austinban és szintén egy harmadik hely az asseni sprintversenyen voltak eddigi sikerei a Yamaha gyári versenyzőjének.

Legutóbb Silverstone-ban Quartararo az utolsó helyről indult, és a nagydíjon is csak a 15. helyre tudott feljönni.

Quartararo arra számít, hogy emberére akad Álex Rins személyében jövőre

„Nehéz hétvége volt, de legalább viszonylag jól éreztem magam a vasárnapi versenyen. Azóta arra használtam ki az időt, hogy élvezzem a napsütést. Így most már készen állok a következő versenyhétvégére.”

A 24 éves versenyzőnek jó emlékei vannak a Red Bull Ringről. 2019-ben harmadik lett ott, tavaly pedig a második helyet szerezte meg 0,492 másodperccel a futamgyőztes Pecco Bagnaia mögött. A Red Bull Ring a kemény féktávok és a stop-and-go jelleg miatt nem tartozik a Yamaha kedvenc pályái közé. Ennek ellenére Quartararo így nyilatkozott:

„A 2022-es évről jó emlékeink vannak, de természetesen a múltbeli sikerek a MotoGP-ben nem jelentenek garanciát. Mindent megteszünk, és meglátjuk, hogy vissza tudjuk-e küzdeni magunkat az élmezőnybe.”