back to top
2024. május 02. 21:17
KezdőlapMotoGPBagnaia: Az osztrák pálya fekszik a motorunknak

Bagnaia: Az osztrák pálya fekszik a motorunknak

A tavalyi győztes Pecco Bagnaia világbajnoki éllovasként utazik Spielbergbe, és az Osztrák Nagydíj favoritjának számít. Csapattársa, Enea Bastianini eközben abban reménykedik, hogy vissza tud szokni végre a Ducati nyergébe.

A MotoGP eddigi kilenc futamán Francesco Bagnaia nem hagyott kétséget afelől, hogy ő az idei bajnoki címért folytatott küzdelemben a legnagyobb esélyes. Az olasz 214 ponttal vezeti az összesített tabellát, 41 ponttal megelőzve a világbajnoki második helyezett Jorge Martínt.

Bagnaia ebben a szezonban már négy győzelmet aratott Portimãóban, Jerezben, Mugellóban és Assenben, valamint három sprintgyőzelmet és két további dobogós helyezést ért el, köztük legutóbb Silverstone-ban egy második helyet.

A 26 éves világbajnok tavaly egy Fabio Quartararo elleni párharcban győzött, ezért úgy véli, idén is jó esélyei vannak.

A semmiből jött Bagnaia hihetetlen teljesítménye, és fel volt készülve Espargaró támadására

„Örülök, hogy visszatérhetek Ausztriába, mert nagyon szeretem a pályát, és tavaly szép győzelmet ünnepelhettem ott. A pálya fekszik a motorunknak. Ismét sok versenyző lesz, akiknek esélyük lesz egy jó eredményért harcolni. A célunk tehát az, hogy következetesek legyünk és a legjobbunkat nyújtsuk.”

Eközben csapattársa, Enea Bastianini számára a hosszú sérülésszünet után más területekre helyeződik a hangsúly.

„Silverstone-ban tudtam először fizikai korlátok nélkül motorozni. Sajnos a hétvége nem úgy alakult, ahogy reméltem. Jelenleg nem érzem túl jól magam a motoron, szóval a cél az, hogy ezen változtassunk és visszanyerjem végre az önbizalmam.”