2024. április 28. 16:39
KezdőlapMotoGPÍgy várják a KTM versenyzői csapatuk hazai futamát

Így várják a KTM versenyzői csapatuk hazai futamát

A hétvégi Osztrák Nagydíj a Pierer Mobility Group számára az év csúcspontja. A Red Bull KTM csapat mellett a GASGAS gyári csapata is a ezekben a színekben versenyez ebben a szezonban, mindketten azonos KTM RC16-os gépekkel. A KTM központja mindössze néhány kilométerre található a pályától.

Augusto Fernández sokakat meglepett a MotoGP-ben az újonc szezonjában eddig elért fejlődésével. Legutóbb Silverstone-ban a legjobb kvalifikációs eredményét futotta, és a verseny vasárnapján kilencedik egymást követő alkalommal szerzett pontot, a 11. helyen végzett. Emellett először sikerült pontszerző helyen végeznie egy sprintfutamon is.

„Ausztria nagyon fontos verseny a Pierer Mobility Group számára, ezért szeretnék ott jól szerepelni. Silverstone-ban sokat javultunk. Minden edzésen jól teljesítettünk, különösen a kvalifikáción, aztán két jó futamot zártunk. Folyamatosan fejlődünk, egyre magabiztosabb vagyok a motoron. Úgyhogy azzal a vággyal utazom Spielbergbe, hogy egy újabb erős hétvégét tudjunk teljesíteni a csapattal.”

Vége a titkolózásnak? Beirer számára hatalmas bók, hogy hírbe hozták Marc Márquezzel

Tavaly Fernández még a Moto2-es világbajnokságban versenyzett. Az első sorból indult, és a futamon az ötödik helyen ért célba. A Red Bull Ring egy olyan pálya, ahol jól érzi magát.

Silverstone-ban csapattársa, Pol Espargaró már a futam feléhez érkezve fizikailag és mentálisan is elfáradt. A spanyol az idei szezon első nagydíja óta eltelt két hetet a regenerálódásra, valamint a csapata hazai versenyére való felkészülésre használta fel.

„A Red Bull Ring különleges pálya számomra és a csapat számára” ─ mondta Pol Espargaró.

„Nagyon szeretem ezt a helyszínt, és a múltban is gyors voltam itt. Természetesen most más a helyzetem, és máshogy kell megközelítenem a futamot. Először is azon kell dolgoznom, hogy újra jól érezzem magam, mind mentálisan, mind fizikailag. Az elmúlt napokban sokat edzettem, remélem, most már könnyebb dolgom lesz.”