back to top
2024. május 04. 04:18
KezdőlapMotoGPVége a titkolózásnak? Beirer számára hatalmas bók, hogy hírbe hozták Marc Márquezzel

Vége a titkolózásnak? Beirer számára hatalmas bók, hogy hírbe hozták Marc Márquezzel

A MotoGP szupersztárja, Marc Márquez egyelőre nem akar saját jövőjéről beszélni. A spanyol és a KTM versenyfőnöke, Pit Beirer azonban nem titkolják, hogy kölcsönösen tisztelik egymást.

Marc Márquez hétfő este a „Sport und Talk – MotoGP Spezial” beszélgető körben ült le Pit Beirer, a Pierer Mobility AG motorsportigazgatója mellé. Elkerülhetetlenül felmerült a kérdés, hogy a ServusTV műsorának végeztével miről fognak kettesben beszélgetni.

Márquez, aki jelenleg nem igazán akarja kommentálni a folyamatosan felröppenő váltási pletykákat, mosolyogva reagált a műsorvezető Christian Brugger erre vonatkozó kérdésére: „Van szerződésem a jövő évre.”

Ez azonban nem akadályozta meg a hatszoros MotoGP-bajnokot abban, hogy elismerő szavakat intézzen az osztrák gyártóhoz: „Hogy a KTM mennyit fejlődött… amikor elkezdték, akkor nagyon le voltak maradva, most pedig ők a világbajnokság második számú gyártója, de hamarabb lesznek az első számúak, mint vártuk. Egy ilyen versenyben az ambíció a kulcs, és ha ez megvan benned, akkor meg tudod csinálni. A KTM-nél megvan az ambíció. Meghozták a megfelelő döntéseket a mérnökökkel, a versenyzőkkel és a csapattal. Szerintem nagyszerű, amit csináltak.”

Lorenzo szerint ez lenne a legjobb forgatókönyv Márquez számára a jövőre nézve

„Számunkra bók, hogy hírbe hoznak minket Márquezzel” ─ reagált Beirer.

„Sajnos attól tartok, hogy Marc jövőre nem lesz a felállásunkban. Ahogy mondtam, szerződése van. Megbeszéltük, és egyértelmű választ adott, és ez így van rendjén, de ez nem változtat azon a tényen, hogy sok sikert kívánunk neki, hogy minél hamarabb visszatérhessen a csúcsra.”

„Bárki, akiben versenyzői vér csörgedezik, az látja, amit ez a srác a pályán nyújt, és hogy milyen harcos. Az egész paddock azt kívánja Marcnak, hogy térjen vissza.”