back to top
2024. május 03. 18:24
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint ez lenne a legjobb forgatókönyv Márquez számára a jövőre nézve

Lorenzo szerint ez lenne a legjobb forgatókönyv Márquez számára a jövőre nézve

„Marc Márquez teljesítse szerződését a Hondával, de aztán menjen a KTM-hez vagy a Ducatihoz a nagyobb dicsőségért” ─ mondja Jorge Lorenzo.

Marc Márquez 2024 végéig áll szerződésben a Hondával, de a hetedik királykategóriás bajnoki címre vonatkozó reményei az idei év első heteiben elpárologtak, és már a jövő évre nézve is borúsnak tűnnek. Lorenzo azonban, aki saját pályafutását Márquez csapattársaként fejezte be, azt tanácsolja neki, hogy tartsa tiszteletben a szerződését, mielőtt új gyártó után nézne.

„Ha Marc, idézőjelben, otthagyná a Hondát, az nagyon rosszul nézne ki” ─ mondta a háromszoros MotoGP-bajnok Lorenzo a DAZN-nek.

Lorenzo szerint Marc Márquez versenyezhet a Ducatinál, de komoly áldozatot kellene hoznia

„Végzetesnek tűnne. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a 2020-as jerezi versenyen úgy ment el a versenyzők mellett, mintha a Moto2-ből érkeztek volna, és a motor még csak nem is ment túl jól. Úgy gondolom, hogy keménynek és érettnek kell lenni, és szeretném, ha Márquez végigcsinálná. Ez nem ugyanaz, mint az F1, de például Fernando Alonso 42 éves, Márquez pedig 30. Igen, igaz, hogy Márqueznek sokkal több sérülése van, mint Fernandónak, a motorok sokkal fizikálisabbak és veszélyesebbek, mint az autók, de várjon még egy évet, fejezze be a Hondával, aztán 31 évesen menjen a KTM-hez vagy a Ducatihoz még két évre, hogy megnyerje a kilencedik és a tizedik bajnoki címét.”

Márquez a KTM-ről a múlt hétvégi brit futamon után nyilatkozott: „Nem beszéltem velük. Hogy a menedzserem viszont igen? Nekem nincs ilyen információm.”

Lorenzo erre így reagált: „Marc és a KTM biztos, hogy beszéltek. Azt nem tudom, mire jutottak, de abban biztos vagyok, hogy tárgyaltak. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy Marcnak a Hondánál kellene maradnia. A versenyek felét kihagyta anno, mégsem csökkentettek a fizetésén, pedig megtehették volna. A Honda szándéka az, hogy ne legyen az utolsók között. Biztos, hogy ez a valaha volt legrosszabb motor, de próbálkoznak. Az már más kérdés, hogy sikerül-e nekik. Marcnak hűségből maradnia kellene, és támogatnia a Hondát.”