back to top
2024. július 27. 02:47
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint Marc Márquez versenyezhet a Ducatinál, de komoly áldozatot kellene hoznia

Lorenzo szerint Marc Márquez versenyezhet a Ducatinál, de komoly áldozatot kellene hoznia

Marc Márqueznek döntenie kell majd a Honda és a Ducati között, jósolja Jorge Lorenzo. A japán gyártó szerződése kecsegtetőnek tűnik, de benne van, hogy a spanyol klasszis alacsonyabb fizetés ellenében egy versenyképesebb motort választ majd.

A Repsol Honda versenyzőjének 2024 végéig van szerződése a Hondánál. A most 30 éves, és a közelmúltban számos egészségügyi problémával megküzdő Márquez azt is tudja, hogy a MotoGP mezőnyének legjobb gépei a Ducati garázsából érkeznek.

Korábbi csapattársa, a háromszoros MotoGP-bajnok Lorenzo a MOW-nak mesélt arról a szerződésről, mellyel Márquez jelenleg rendelkezik:

„Amikor 2019 világbajnoka vagy, és négy évre évi 20 millió eurót ajánlanak neked egy olyan motorral, amellyel tudod, hogy további világbajnokságokat nyerhetsz, nehéz nemet mondani. Főleg, ha a többi csapat ötször kevesebbet kínál. Szerintem akkor jól döntött, de most már át kell értékelnie a dolgokat: elfogadja a Honda ajánlatát továbbra is, ami biztosan rendkívül magas összeg lesz, vagy egy jóval alacsonyabb fizetés ellenében a Ducatihoz igazol. Az olasz gyártónak nincs szüksége arra, hogy Marc nyerjen, viszont versenyzőként neki az a célja, hogy újra a csúcson legyen. A Ducatinál rendszerint rövid lejáratú szerződéseket kötnek, amiket a bónuszokra építenek. Az egykori tíz, tizenöt vagy húszmilliókat már nem látjuk.”

Lorenzo: Márqueznek döntenie kell

Álex Márquez, Marc testvére az LCR Hondától a Gresini Ducatihoz igazolt az idei szezonra. A Ducati azonban határozottan tagadta, hogy valaha is szóba került az idősebbik Márquez neve a gyártónál. Paolo Ciabatti azt mondta, hogy a Ducati inkább fiatalabb bajnokokat nevel ki.

Márquez az Amazon Prime Video dokumentumsorozatában ultimátumot adott a Hondának, hogy ha nem szállítanak neki egy olyan motort, amivel képes lesz harcba szállni a bajnoki címért, akkor máshol keres megoldást. Azóta azonban a nyitóhétvégén történt baleset, és az azt követő kézműtét miatt Márquez az előző három futamot kihagyta. Reméli, hogy két hét múlva Le Mans-ban visszatérhet, ahol még nem tisztázott, hogy le kell-e töltenie a dupla hosszú körös büntetést.

Annyi biztos, hogy az ideje rohamosan fogy, így minél hamarabb el kell döntenie, melyik gyártó színeiben szeretné folytatni pályafutását.