2024. március 28. 13:02
KezdőlapMotoGPA Yamaha csapatigazgatója dühös: Semmibe vették a fellebbezésüket

A Yamaha csapatigazgatója dühös: Semmibe vették a fellebbezésüket

A Yamaha csapatigazgatója, Massimo Meregalli megkérdőjelezte a MotoGP stewardok szakmai hozzáértését, miután Franco Morbidelli és Fabio Quartararo is büntetést kapott Jerezben.

Az Amerikai Nagydíjon Quartararónak köszönhetően elért dobogós helyezés után a Yamaha küzdelmei Jerezben folytatódtak, miután a csapat mindkét versenyzője büntetést kapott. Morbidelli volt az első, miután a sprintfutam első körében Álex Marquezzel ütközött.

Bár az olasz volt a fő felelős azért, ami történt, ami aztán Marco Bezzecchi nagy bukásához vezetett, Morbidelli belül volt Márquezhez képest, és az érintkezés inkább tűnt versenybalesetnek, mint bármi másnak. A csapat fellebbezését azonban elutasították, mielőtt a Yamaha úgy döntött, hogy másodszorra nem fellebbez, amikor Quartararo Bezzecchi és Miguel Oliveira közé szorult.

Quartararo nem ért egyet a büntetéssel, ellenfele azt is neccesnek tartja, hogy új esélyt kapott

A MotoGP.com-nak a dühös Meregalli így nyilatkozott:

„Elmentünk a versenyigazgatósághoz, mert nem igazán értettük, miért döntöttek úgy, hogy Fabiót hosszú körrel büntetik. Miután beszéltünk velük, még inkább meg vagyunk győződve arról, hogy hibáztak. Megmutatták nekünk a képeket és sok különböző nézőpontot, de végül nem győztek meg minket arról, hogy a döntésük helyes volt. Csalódott vagyok, és úgy vélem, bele lehet kötni a döntésükbe.”

„Semmi sem fog történni, mert ezen büntetések ellen hiába fellebbezünk. Kiálltunk Franco mellett, mert úgy gondoljuk, hogy hibáztak, és tényleg támogatni akarjuk a versenyzőnket, mert ez a dolgunk. Nem jártunk sikerrel, és elutasították a fellebbezésünket. Quartararo esetében pedig semmit nem tehettünk. Ők is tanulni fognak a hibáikból. Egészen biztos vagyok benne.”