2024. április 19. 15:46
KezdőlapMotoGPLorenzo: Márqueznek döntenie kell

Lorenzo: Márqueznek döntenie kell

A MotoGP korábbi versenyzője, Jorge Lorenzo Marc Márquez jövőjéről elmélkedett a napokban. A mallorcai nem tudott elmenni a Repsol Honda pilótájának vezetési stílusa mellett sem.

Marc Márquez korábban számos sikerével került a címlapokra, ám évek óta sorozatos sérülésekkel küzd. A problémát tetézi, hogy a Honda sem tud olyan motort biztosítani számára, amivel felvehetné a versenyt a bivalyerős Ducatikkal.

Az, hogy a 30 éves cerverai versenyző folyamatosan a határon és azon túl megy, nagyban köszönhető a motorja gyengeségeinek. Éppen ezért sok szó esik arról, hogy a Honda versenyzője lassan elveszítheti a türelmét, és másik gyártóra válthat.

A Honda-vezér szerint a hétvégi eredmény a bizonyítéka annak, hogy van potenciál a márkában

Honfitársa, Jorge Lorenzo, aki utolsó MotoGP-évében Marc Márquez mellett versenyzett a Repsol Hondánál, a La Cadena SER-nek adott interjújában így nyilatkozott:

„A dolgok megváltoztak, és most a Ducati dominál. Amikor eljön szerződéshosszabbítás ideje, Marcnak el kell döntenie, hogy egy jobb motort akar-e, vagy a Honda gazdasági feltételeit biztosítja. Mindig a határon motorozik. Győzni akar, és ezért kockáztat többet. A motor sokkal gyengébb, mint a korábbi években, és el kell döntenie, hogy így akarja-e folytatni, vagy változtat a vezetési stílusán, hogy kevesebb bukást szenvedjen el és több pontot szerezzen.”