2024. április 23. 16:32
KezdőlapMotoGPA Honda-vezér szerint a hétvégi eredmény a bizonyítéka annak, hogy van potenciál...

A Honda-vezér szerint a hétvégi eredmény a bizonyítéka annak, hogy van potenciál a márkában

A HRC mindkét versenyzője kiesett az amerikai futamon. Ennek ellenére Alberto Puig pozitívan értékeli a hétvégét.

A COTA királya, Marc Márquez nem tudott ott lenni az Amerikai Nagydíjon. Ennek ellenére Honda-versenyző zárt az élen, mégpedig a szatellitcsapat pilótája, Álex Rins. A gyári motorok nem teljesítettek ennyire jól, de ennek ellenére Puig pozitívan értékeli a versenyhétvégét. „Egy Honda nyerte a nagydíjat, és ez az a cél, amit minden hétvégén kitűzünk magunk elé. Az elmúlt hónapokban megkérdőjeleződött a potenciálunk, de vasárnap bebizonyítottuk, hogy van potenciál a motorunkban.”

A nagyszerű eredmény Rinstől érkezett, aki a Honda 539 napja tartó nyeretlenségi sorozatának vetett véget:Az ő vezetési stílusára, koncentrációjára és teljesítményére volt szükségünk. Megmutatta, hogy nagyon gyors versenyző.”

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

Joan Mir összeszokása a Hondával nem alakul egyelőre ennyire gyümölcsözően: „Tovább kell javítania a motorral való kapcsolatát, jobban meg kell értenie azt, hétről hétre halad vele. Néhány bukás megnehezítette a dolgát, de mi a HRC-nél úgy gondoljuk, hogy legalább akkora potenciál van benne, mint Rinsben, hiszen évek en át együtt versenyeztek ugyanabban a csapatban, és láttuk, hogy milyen eredményeket értek el az együtt töltött idő alatt. Joan előbb-utóbb megtalálja az utolsó darabkát, amire szüksége van ahhoz, hogy igazán megértse a motort – mondta Puig Mirről.

A Repsol Honda vezetője úgy véli, hogy a rengeteg elvégzett munka rövidesen beérik. „A kemény munka, amit mindenki végzett Japánban és Európában, meghozza gyümölcsét. A HRC-nél mindenki a maximumot nyújtja, hogy újra a csúcsra jusson, a japán HRC-től kezdve az LCR-en át a Repsol Honda csapatig mindenki nagyon keményen dolgozik, és mindenki ezt az egy célt tartja szem előtt. Álex Rinsnek köszönhetően sikerült megszereznünk a győzelmet, és bebizonyítani, hogy még mindig itt vagyunk” mondta Puig, majd hozzátette, hogy ez a sérült Marc Márquez számára is megerősítést jelenthet. „Biztosan örült ezeknek az eredményeknek. Még mindig javítanunk kell a motoron, de a potenciál megvan”.