2024. március 28. 19:09
KezdőlapMotoGPA MotoGP-legenda szerint Marc Márqueznek nagy változtatásra lenne szüksége

A MotoGP-legenda szerint Marc Márqueznek nagy változtatásra lenne szüksége

A háromszoros 500 köbcentis világbajnok szerint Marc Márqueznek környezetváltozásra lenne szüksége, amit testvére példáján keresztül is láthat.

Az előző pár évet a nyolcszoros világbajnok Marc Márquez biztosan nem a legszebb évei között fogja számon tartani. Amikor már azt gondolhattuk, hogy kálváriájának vége, következett a portugáliai nyitóhétvégén elszenvedett balesete, aminek a következménye egy kézközépcsonttörés lett. Marc Márquez ezután kihagyta az argentin, majd az amerikai versenyhétvégét is.

Eközben testvére, Álex egyre jobb eredményeket ér el a Ducatival. Álex Márquez láthatóan jól érzi magát új munkaadójánál, az eredmények is elkezdtek jönni a spanyol versenyző számára, ami a Hondával töltött nehéz évek után bizakodásra ad okot számára. Ducatival való debütálásán Portimãóban a sprintfutamon elért kilencedik hely után az ötödik helyen végzett a főfutamon, amit követett Argentínában egy kilencedik hely a sprintversenyen, majd egy harmadik pozíció a vasárnapi ütközeten, ami egyben első dobogós helyét jelentette a Ducatival. Amerikai versenyhétvégéje kevésbé sikerült jól, azonban a tempója megvolt a spanyolnak.

Wayne Rainey nem csak Bagniával kapcsolatban mondta el véleményét az austini versenyhétvégén. Marc Márquez jelenlegi helyzetéről is beszélt, többek között a csapatváltás lehetősége is szóba került.

Wayne Rainey szerint nem akárki fogja a legnagyobb nyomás alá helyezni a világbajnokot

„Nagyon sajnálom, hogy Marc ilyen helyzetben van. Pályafutása során számtalanszor került a földre, de mindig képes volt felpattanni, mint egy gumiember. De az elmúlt évek megviselik. Az a legjobb, ha minimalizáljuk a hibákat. Hogyan lehet ezt elérni? Úgy, hogy olyan motorral versenyzel, amivel jól érzed magad. De úgy tűnik, hogy a jelenlegi motorja nem ilyen. Látva a többi srácot ezzel a csomaggal, még van mit dolgozniuk. Marcnak már nem kell bizonyítania semmit. Szerintem megérti, hogy mi történik.”

Az amerikai MotoGP-legenda szerint jót tenne a spanyolnak a környezetváltozás. „Egy kis friss levegő egy másik csapatban. Biztos vagyok benne, hogy ezek a gondolatok megfordultak a fejében. Ha most látja, hogy a testvére mit csinál egy Ducatival, valószínűleg elgondolkodik ezeken az ötleteken.”