2024. március 29. 06:40
KezdőlapMotoGPWayne Rainey szerint nem akárki fogja a legnagyobb nyomás alá helyezni a...

Wayne Rainey szerint nem akárki fogja a legnagyobb nyomás alá helyezni a világbajnokot

A háromszoros 500 köbcentis világbajnok, Wayne Rainey nagy rajongója Pecco Bagnaiának. Véleménye szerint Enea Bastianini visszatérése még érdekesebbé fogja tenni a MotoGP-futamokat.

Wayne Rainey nagyra tartja Francesco Bagnaiát, és tavalyi teljesítményét. Véleménye szerint idén sem lesz könnyű dolga, mert minden pilóta őt szeretné nyomás alá helyezni, Enea Bastianini visszatérése pedig még jobban megfűszerezheti a futamokat.

„Nagy rajongója vagyok, nagyon gyors, és keményen hajt. Tudom, hogy néha bukik, de amit tavaly csinált, hogy a pontversenyben ekkora hátrányból felzárkózzon, és megnyerje azokat a futamokat… Fogta azt a Ducatit, és mindent kihozott belőle, amit csak tudott. Gyári ülése van, szóval van némi előnye, neki van a legjobb csomagja, de rengeteg a jó versenyző, köztük sok ducatis.” mondta el véleményét Rainey, aki szerint Bastianini visszatérése plusz izgalmakat hozhat a világbajnoki küzdelmekbe.

„Jön Bastianini – ‘A fenevad’! Meg akarja mutatni, hogy ‘én vagyok az a srác’. Nagy rivalizálás bontakozhat ki köztük, de ott vannak a többiek is. Érezni fogja a nyomást, rengeteg versenyző lesz, aki meg akarja majd fogni. Jó lesz nézni.”

Enea Bastianini a portugál futamon szerzett sérülése után Jerezben állhat újra rajthoz, a soron következő MotoGP-versenyhétvégén. A gyári Ducati pilóta lapockatörést szenvedett, amikor márkatársa, Luca Marini kiütötte a sprintfutam második körében. Amerikában is szeretett volna már rajthoz állni, de sérülése nem tette ezt lehetővé, további rehabilitációra volt szüksége. Az olasz pilóta nagy hátrányból csatlakozik a küzdelmekhez, hiszen az élen álló Marco Bezzecchi már 64 pontot gyűjtött. A tavalyi évben csapattársa azonban megmutatta, hogy nem létezik lehetetlen, 91 pontos hátrányból is lehet fordítani.

Eldőlt, hogy sérülése után mikor tér vissza a gyári Ducati MotoGP-versenyzője