2024. április 19. 05:30
KezdőlapMotoGPTörténelmi pillanat Rossi életében ─ az utolsó darab is a helyére került...

Történelmi pillanat Rossi életében ─ az utolsó darab is a helyére került (videó)

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi egy különleges darabbal egészítette ki a magánmúzeumában található eredeti bőrruha-gyűjteményét.

Valentino Rossi élete azóta is mozgalmasan telik, mióta visszavonult az aktív motorversenyzéstől. GT-versenyzéssel foglalkozik, immáron a BMW gyári pilótája, de ami a legfontosabb, boldog családapa.

Az olasz legenda azonban ismét hallat magáról, méghozzá abból az apropóból, hogy végre teljessé vált az a gyűjtemény, amit magánmúzeumában az évek alatt felhalmozott. Az utolsó hiányzó darab is a helyére került, ami nem más, mint az a bőrruha, melyben Rossi az utolsó királykategóriás futamát teljesítette Valenciában 2021-ben.

„Ez egy történelmi pillanat, hiszen 2006-ban, 17 évvel ezelőtt kezdtem el összegyűjteni ezeket a számomra rendkívül nagy jelentőséggel bíró dolgokat. 2021 olyan, mint a bor, egy tökéletes évjárat. Sajnos ez egy korszak lezárását is jelenti, de jól van ez így.”

Rossi múzeumában egyébként más versenyzők, barátok eredeti darabjai is megtekinthetők, például Randy Mamola sisakja, emellett az olasz klasszis korábbi versenygépei is biztonságban vannak a „titkok kamrájában”. A gyűjtemény ugyan nem nyilvános, de egy néhány évvel ezelőtti Dainese videóban a rajongók betekintést nyerhettek Rossi csodaországába.