2024. április 26. 13:27
KezdőlapMotoGPAz asseni versenyhétvége kezdetén a riválisok reagáltak Razgatlıoğlu MotoGP-tesztjére

Az asseni versenyhétvége kezdetén a riválisok reagáltak Razgatlıoğlu MotoGP-tesztjére

Toprak Razgatlıoğlu néhány héttel ezelőtt MotoGP-teszten vett részt. A Superbike-világbajnokság folytatásával, a riválisok is reagáltak a török pilóta lehetőségére.

Razgatlıoğlu egyértelműen érdeklődést mutat a MotoGP-ben való versenyzés felé a következő szezonban. Úgy tűnik, hogy munkaadója, a Yamaha is komolyan veszi ezt a törekvést, amit mi sem mutat jobban, mint tesztelési lehetősége az M1-el. Visszatérve a Superbike-világbajnokság paddockjába, ellenfelei is reagáltak a tesztlehetőségre, amit a török versenyző teljesített a szünetben.

A hatszoros világbajnok, Jonathan Rea így nyilatkozott: „Annyit tudok, hogy Toprak hihetetlen tehetség, és ha megkapja a megfelelő lehetőséget a MotoGP-ben, a megfelelő emberekkel körülötte, akkor nagyszerű munkát végezhet.”

Másik nagy riválisa, Álvaro Bautista is elmondta véleményét: „Az alapján, amit én hallottam, Toprak a MotoGP-ben szeretne versenyezni. Az egy másik bajnokság, más motorok, más gumik… Tudom, hogy tesztel a Yamahával, meg kell értenie, hogy megvan-e benne a potenciál, hogy fellépjen és jól teljesítsen. Egyébként nagy neve van a WorldSBK-ban és fontos versenyző itt, szóval választania kell, de nem könnyű döntés. Minden versenyző szeretné legalább egyszer kipróbálni a MotoGP-t, de ez nem könnyű, most, hogy a kategória olyan szoros, az első és az utolsó között szinte semmi különbség nincs. Meg kell tudnia, hogy ott is gyors tud-e lenni.”

Nem csak a Superbike-világbajnokság versenyzői, de Franco Morbidelli is megszólalt a török tesztjével kapcsolatban. Az olasz pilóta számára ez kifejezetten fontos, hiszen az ő ülésére pályázik.

„Toprak a Yamaha versenyzője, hihetetlen dolgokat tett és tesz a Superbike-ban. Ha megnézzük a világbajnokság első öt helyezettjét, mindannyian megérdemelnek egy esélyt a MotoGP-ben. A Yamaha szép gesztust tett felé, tudtam a tesztről, mert a japánok mindig nagyon korrektek a versenyzőkkel szemben. Hogy ez a Toprak-teszt nyomást gyakorol-e rám? Szeretem a nyomást.” – nyilatkozta Morbidelli.

Razgatlıoğlu is beszélt a tesztről, de mostmár a Superbike-világbajnokság e hétvégi asseni fordulójára koncentrál: „A MotoGP-tesztre azt mondhatom, hogy élveztem, és végre jó időben motoroztam, hiszen tavaly az időjárás miatt csak 28 kört tettem meg. Köszönöm a Yamahának a lehetőséget. Ez még mindig egy álom, de majd meglátjuk a jövőben. Ez csak tesztelés volt, hogy én megértsem a motort, a Yamaha pedig lássa a potenciált. Minden fiatal versenyző álma, hogy egy nap MotoGP-motorra ülhessen. Már megtettem, élveztem, de most visszatérek és újra teszem a dolgom, mert számomra a WorldSBK fontos ebben a szezonban, hogy újra harcoljak a bajnoki címért.”

Assenbe visszatérve, alig várta, hogy újra motorra ülhessen: Ez a szünet nagyon hosszú volt, nagyon unatkoztam és most újra harcba indulhatok. „Számomra az elmúlt két évben nem sikerült Assen annyira jól, különösen a második futamon. Idén arra gondoltam, hogy nem indulok a második futamon, mert a végén mindig kiesem! Idén újra megpróbálkozom a dobogóért vagy a győzelemért. Jonny mindig nagyon erős ezen a pályán. Minden évben más ez a versenyhétvége, és megpróbálom a lehető legtöbbet nyújtani.”

A hétvége menetrendje:

SZOMBAT
09:00 – 09:30 Superbike VB 3. szabadedzés TV: Arena4
09:45 – 10:05 Supersport 300 VB Superpole TV: Arena4
10:25 – 10:45 Supersport VB Superpole TV: Arena4
11:10 – 11:25 Superbike VB Superpole TV: Arena4
12:40 Supersport 300 VB 1. verseny TV: Arena4
14:00 Superbike VB 1. verseny TV: Match4
15:15 Supersport VB 1. verseny TV: Match4 21:00 felv.
VASÁRNAP
9:00 – 9:15 Superbike VB Warm-up
9:25 – 9:40 Supersport VB Warm-up
9:50 – 10:05 Supersport 300 VB Warm-up
11:00 Superbike VB Superpole verseny TV: Match4
12:30 Supersport VB 2. verseny TV: Match4
14:00 Superbike VB 2. verseny TV: Match4
15:15 Supersport 300 VB 2. verseny TV: Match4