2024. április 18. 06:45
KezdőlapMotoGPA Ducatitól érkezhet a Yamaha alulteljesítő versenyzőjének utódja?

A Ducatitól érkezhet a Yamaha alulteljesítő versenyzőjének utódja?

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP-tesztje után a szakértők és a rajongók is a Yamaha gyári csapatának második üléséről diskurálnak. Érdekesség, hogy Jorge Martín neve is felmerült mint Fabio Quartararo jövőbeli csapattársa.

Tavaly Jorge Martín és Enea Bastianini harcolt a Jack Miller által hátrahagyott ülésért a gyári Ducatinál. Végül az olasz került ki győztesen, így immáron ő Pecco Bagnaia csapattársa az alakulatnál.

Martín természetesen csalódott volt, hogy végül nem rá esett a csapat választása:

„Fájdalmas volt, amikor közölték velem, hogy nem mellettem döntöttek, mert meg voltam róla győződve, hogy így lesz, de a szezon közepén sok minden megváltozott. Legalább ugyanazzal a csomaggal versenyzem idén, mint a gyári pilóták, ami tavaly nem így volt. Szóval nincs mit felrónom a Ducatinak, jól érzem magam.”

Martínt azonban már a tél folyamán hírbe hozták a Yamahával, amikor pedig Toprak Razgatlıoğlu a jerezi MotoGP-tesztjén nem győzte meg teljesen a csapat vezetőségét, a téma újra szárnyra kapott.

Az asseni versenyhétvége kezdetén a riválisok reagáltak Razgatlıoğlu MotoGP-tesztjére

Amikor Jack Appleyard, a MotoGP riportere konkrétan Martínról kérdezte Lin Jarvist, ő így válaszolt: „Martín erős versenyző, de sokan vannak így a mezőnyben. Benne van, hogy adott esetben a királykategóriából választunk, de az is, hogy a Moto2-ből, egyelőre viszont nem szeretnék neveket mondani, mivel Morbidelli élvez prioritást.”

Martín abszolút cáfolta az említett hírt, mivel továbbra is a Ducati színeit szeretné képviselni, azon belül is a vöröset: „Úgy érzem, hogy gyors és következetes vagyok, és nagyon jó versenyeket tudok futni. A célom az, hogy jól dolgozzak, és remélhetőleg 2024 után Pecco csapattársa lehetek.”