2024. április 24. 07:38
KezdőlapMotoGPEldőlt, rajthoz áll-e Marc Márquez Jerezben

Eldőlt, rajthoz áll-e Marc Márquez Jerezben

Marc Márquez igazán kitett magáért, mivel számos újdonsággal készül rajongói számára Jerezben. Egy tekintetben viszont csalódottak lesznek a szurkolók, ugyanis kedvencük nem áll rajthoz a Spanyol Nagydíjon.

Marc Márquezt négy héttel ezelőtt műtötték meg, miután a portugál futamon történt bukása következtében kézközépcsonttörést szenvedett. Az operáció sikeres volt, majd a tegnapi napon a spanyol versenyző felkereste orvosát, aki a CT-vizsgálat eredményét látva nem javasolta Márqueznek a hétvégi versenyen való részvételt. A csont ugyan már gyógyulófélben van, de közel sincs száz százalékos állapotban.

Marc Márquez ott lesz Jerezben, rajthoz állása azonban még kérdéses

Dr. Roger de Oñával egyetértésben, aki az operációt is végezte, a spanyol klasszis úgy döntött, visszatérését a Francia Nagydíjra időzíti.

„Tegnap végeztünk egy CT-vizsgálatot, ami kimutatta, hogy szépen gyógyul a csont, de még nem forrt össze teljesen, így kockázatos lenne Jerezben rajthoz állnom. Orvosommal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy várunk még két hetet, és Le Mans-ban ülök újra motorra. Nagyon sajnálom, hogy nem vehetek részt a hazai futamomon, mert csodálatos a légkör, a szurkolók pedig fantasztikusak. Folytatom a rehabilitációt, és igyekszem olyan gyorsan visszatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Köszönöm a támogató, kedves szavakat” ─ nyilatkozta Marc Márquez.

A spanyol versenyzőt Iker Lecuona fogja helyettesíteni a hétvégén.