2024. április 26. 23:04
KezdőlapMotoGPHollywood is felfigyelt a MotoGP-re

Hollywood is felfigyelt a MotoGP-re

A hírek szerint hollywoodi film van készülőben a MotoGP-ről, magában foglalva az összes kategóriát.

Az autosport.com információi szerint a Warner Bros. „Idols” címen forgatna filmet a királykategóriáról és annak kisebb géposztályairól. A mozi forgatókönyve fiktív futamokat mutat majd be a három világbajnoki kategória – MotoGP, Moto2 és Moto3 – valós jeleneteivel megtámogatva. Lesznek megrendezett epizódok, de több rész a jövőbeli nagydíjhétvégéken kerül majd forgatásra.

A hírek szerint a film főhőse egy Moto2-es versenyző, aki a FIM JuniorGP sorozatából érkezik a világbajnokságra, és lehetőséget kap arra, hogy szabadkártyával részt vegyen egy MotoGP-versenyen.

Az elképzelések szerint a film egy nagyszabású ifjúsági dráma lenne, romantikával, kalanddal és magával ragadó cselekménnyel fűszerezve, amely a fiatalabb közönséget célozza meg világszerte. A hírportál úgy tudja, hogy a MotoGP csapatai és szponzorai örülnek a kezdeményezésnek. A forgatás várhatóan év végén kezdődik és 2024-ig tart, majd 2025-ben kerül bemutatásra. A forgatásokat a szokásos menetrendhez igazítanák.

A főszereplőket nem hozták még nyilvánosságra, azonban az autosport.com hírportál információi szerint nemzetközi, ismert sztárok szerepelnek majd a filmben. A Warner Bros, a Mogambo és a 4CATS mellett a film producere Andrew Eaton lesz, aki a Hajsza a győzelemért című filmért is felelős volt, amelynek középpontjában James Hunt és Niki Lauda rivalizálása állt a Forma-1-ben.

A Forma-1 hasonló projektben van jelenleg, hiszen a hírek szerint rövidesen kezdődik a forgatása annak a filmnek, amelynek egyik főszerepét Brad Pitt játsza, aki egy veterán versenyzőt fog alakítani.

Kiderült, ki alakítja Lewis Hamiltont Brad Pitt F1-es filmjében