2024. április 28. 02:49
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzői átmentenék a silverstone-i formát a Red Bull Ringre

Az Aprilia versenyzői átmentenék a silverstone-i formát a Red Bull Ringre

Silverstone-ban valószínűleg az Aprilia RS-GP volt a legerősebb MotoGP-motor, de vajon milyen lesz a spielbergi Red Bull Ringen? Miguel Oliveira és a CryptoDATA RNF MotoGP Team mindenesetre motivált.

A Brit Nagydíjon Miguel Oliveira a 16. helyről óriási felzárkózásba kezdett, amikor eleredt az eső. Figyelemre méltó, hogy mind a négy Aprilia-pilóta a top10-ben végzett Silverstone-ban a vasárnapi versenyen, a győztes Aleix Espargaró vezetésével.

A nyári szünet utáni első nagydíjon nyújtott erős teljesítménye után Oliveira már alig várja, hogy visszatérjen Spielbergbe, ahol 2020-ban első MotoGP-győzelmét ünnepelhette.

„A Red Bull Ring egy olyan pálya, amely kihívásnak tűnik az RS-GP-nk számára, de nagyon várom már, hogy folytassuk a Silverstone-ban mutatott jó formánkat, különös tekintettel a kvalifikációra, hogy jobb rajtpozíciót szerezzünk, és utána további helyezésekért harcoljunk. Nagyon motivált vagyok” ─ nyilatkozta Oliveira.

Oliveira: Ez egy erős hétvége volt az összes Aprilia-pilóta számára

Wilco Zeelenberg, az RNF csapatfőnöke így nyilatkozott az osztrák pálya vonalvezetéséről: „A Red Bull Ring egy teljesen más helyszín, mint a Silverstone, ezért nagyon kíváncsi vagyok, mire képes a motorunk. Ausztriában a féktávok és a kigyorsítások a legfontosabbak, így teljesen más, mint Silverstone-ban, ahol a folytonosság megtartásáról van szó. A motorunk versenyképes, ahogy azt az Aprilia silverstone-i győzelmével láthattuk.”

„Tudjuk, hogy a kvalifikáción erősebbnek kell lennünk. Ez mindkét versenyzőre, Miguelre és Raúlra is igaz” ─ tette hozzá a csapatfőnök Razlan Razali, aki természetesen szeretné átvinni a lendületet Silverstone-ból Spielbergbe, különösen azért, mert a CryptoDATA az Osztrák Nagydíj névadója is.

Raúl Fernández a silverstone-i 10. hely után így vág neki a mostani kihívásnak: „Optimista vagyok, mert kezdjük megtalálni azt a lendületet, amit korábban nem sikerült. Következetesnek kell lennünk, és meg kell próbálnunk így folytatni, megmutatni, mire vagyunk képesek, de élvezni is kell a motorozást. Ez kell, hogy legyen a fő cél, és akkor ez vezet majd az eredményhez.”