back to top
2024. május 02. 17:39
KezdőlapMotoGPNakagami biztos benne, hogy a HRC bármilyen kilátástalan helyzetben is legyen, nem...

Nakagami biztos benne, hogy a HRC bármilyen kilátástalan helyzetben is legyen, nem fogja feladni

Mivel Álex Rins a májusi, mugellói lábtöréses balesete óta nincs jelen a mezőnyben, csapattársa, Takaaki Nakagami mindenki mással egy időben értesült arról, hogy a spanyol 2024-ben a gyári Yamaha csapathoz igazol.

„Nem kaptam semmilyen előzetes hírt. Sok évet töltött a Suzukinál, és most ismét kék színeket képvisel majd. Szerintem egyértelműen ez a kedvenc színe” ─ viccelődött a japán.

Bár Rins még csak öt fordulót teljesített az LCR-nél, a Honda eddigi szezonjának kiemelkedő pillanatát szolgáltatta a COTA-n aratott győzelmével. Ez volt egyben az LCR első győzelme 2018 óta.

„Rins kivételes tehetséggel rendelkezik. Sajnos volt egy sérülése, de megnyerte a versenyt Austinban. Határozottan elképesztő munkát végzett eddig a szezonban, eltekintve a sérülésétől.”

„Alkut” ajánlott a Hondának az üléséért küzdő Nakagami

„Természetesen nem a legjobb érzés [nekem], hogy a csapattársam úgy döntött, elhagyja a Hondát, de ilyen az élet, ő már döntött. Csak annyit tudok mondani, hogy jó felépülést kívánok neki, és remélem, hogy minél hamarabb újra versenyezhet.”

Egyelőre nem tudni, hogy Rins, aki továbbra is a világbajnokság legmagasabban jegyzett Honda-pilótája (14.), mikor lesz alkalmas arra, hogy újra csatlakozzon Nakagamihoz, és csapattársként folytassák a magányos LCR-szezonjukat.

Mindeközben Rins döntése biztosan nem árt Nakagami esélyeinek a Hondánál.

„Boldog vagyok, de a helyzet nem a legjobb. Küszködünk mindannyian a Hondánál. Én csak próbálom a munkámat végezni a csapatomnál. A HRC nem fogja feladni. Ha véletlen mégis, akkor el kell gondolkodnom a jövőmön, de azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon keményen dolgoznak.”