2024. április 28. 09:49
KezdőlapMoto3David Alonso szinte lekopírozta Marc Márquez 11 évvel ezelőtti bravúrját

David Alonso szinte lekopírozta Marc Márquez 11 évvel ezelőtti bravúrját

David Alonso a rajtrács végéről szerezte meg a Moto3-asok győzelmét Silverstone-ban, és elismerően nyilatkozott hőséről, Marc Márquezről.

Marc Márquez a lenyűgöző felzárkózások szinonimája, tekintve, hogy 11 évvel ezelőtt a 33. helyről rajtolva nyert futamot Valenciában. A 17 éves csodagyerek David Alonso hasonló bravúrt hajtott végre a brit hétvégén, aki példaképének nevezte a spanyol klasszist.

„Márquez a példaképem, ahogyan Stoner is.”

A Repsol Honda sztárja így nyilatkozott a tinédzserről az AS-nek: „David Alonso egy tehetség. Imádom, ahogy az Aspar csapat dolgozik, de különösen Nico Terol. Barátok vagyunk, és szeretem a munkamódszerét.”

A 25. helyről indulva ünnepelhetett győzelmet David Alonso egy óriási csatákkal tarkított futamon

Alonso a 25. helyről indult: „Hihetetlen. Az, hogy az első győzelmem ilyen körülmények között arattam, meg fog maradni az emlékezetemben. Szombaton nem álltam túl jól, de vasárnapra minden összejött. A múltban is volt már ilyen, és úgy voltam vele, ha megvan a lehetőségem, élek vele. Amikor az utolsó kanyarokat vettem be, már tudtam, hogy sikerülni fog. Egyértelmű volt számomra, hogy a rajtnak kell a legjobbnak lennie, és mindenekelőtt az első kanyaroknak, ahol könnyebb előzni. Az első körben úgy számoltam tegnap, hogy úgy 16. lehetek, a második körben pedig a pontszerző helyeken, de azt mondták, hogy az első körben a pontszerző helyen voltam.”

„Jó versenyt akartam teljesíteni és a maximumot nyújtani. Nagyon koncentráltam. Amikor megláttam a táblát, még öt kör volt hátra, de ahogy láttam, hogy van esélyem, kitaláltam egy stratégiát, hogy nyerhessek.”

A Gaviota GASGAS Aspar Team versenyzője elmagyarázta, milyen tanácsot kapott Nico Teroltól.

„Alapvetően kockáztass, amennyit csak tudsz!”