back to top
2024. május 03. 01:13
KezdőlapMoto3A 25. helyről indulva ünnepelhetett győzelmet David Alonso egy óriási csatákkal tarkított...

A 25. helyről indulva ünnepelhetett győzelmet David Alonso egy óriási csatákkal tarkított futamon

Hatalmas csatákat, Leopard-drámát és David Alonso győzelmét hozta a Moto3-as géposztály futama vasárnap Silverstone-ban. Ayumu Sasaki pedig zsinórban az ötödik dobogós helyezésének örülhetett.

Jaume Masiá lendülete továbbra sem csüggedt a nyári szünet alatt, hiszen a legutóbbi futam megnyerését követően, most idén második alkalommal kezdhette a pole pozícióból a versenyt. Scott Ogden már a felvezető kört sem tudta teljesíteni, mivel motorja megadta magát a rajtrácson, így kénytelen volt az utolsó kockából indulva a mezőny után eredni.

A körülmények közel sem voltak ideálisak, hiába nem esett az eső, rendkívül hideg volt az aszfalt, mikor a piros lámpák kialudtak Silverstone-ban, és kezdetét vette a Moto3-as futam.

Masiá nagyszerűen kapta el a rajtot, de már az első kanyarokban hatalmas helyezkedés következett. Deniz Öncü fejezte be az első kört az élen, nyomában a spanyollal, valamint Ayumu Sasakival, akit gyorsan maga mögé utasított Daniel Holgado. Az első négy helyezett minimális előnyre tett szert az üldözőkkel szemben.

Öncü a rajthelyéhez képest nyolc pozíciót előre lépve haladt az élen, ám egy rosszul sikerült váltásnak köszönhetően visszaesett a boly végére, így Masiá vette át a vezetést. A spanyol azonban az első szektorban kicsúszott az élről, szerencsére nem sérült meg ahogyan a motor sem, így vissza tudott állni a versenybe.

Masiá bukásának köszönhetően Holgado ajándékba kapta az első helyet, illetve elfogyott az élboly előnye, így teljesen összerázódott a mezőny. Sasaki megunta az üldöző szerepét, betette a motort Holgado elé, de ami még érdekesebb volt, hogy a 20. helyen motorozó Ogden több mint egy tizeddel jobb kört ment, mint az élen haladó japán.

Holgadót szépen lassan elkezdték bedarálni a többiek, Öncü motorozott a második helyen, de Tatsuki Suzuki még őt is meglepte. 9 körrel a vége előtt a 25. helyről rajtoló David Alonso állt az élre.

Alonso mögött hatalmas csata zajlott, a versenyzők egymásnak adták a pozíciókat. Holgado vette át újra a vezetést, Öncü pedig folyamatosan ostromolta Alonsót. Ogden eközben felért a közel 20 fős boly végére. A töröknek végül sikerült megelőznie Alonsót, aki nem lehetett nyugodt, hiszen egy valód veterán, Romano Fenati érkezett mögötte.

Az olasz versenyző nem sokat teketóriázott, a szélárnyékharcnak köszönhetően egy pillanatra az élre tudott állni, de végül visszaesett a hatodik helyre. Egymás mellett fordultak a versenyzők, óriási helyezkedés zajlott, melyből négy körrel a vége előtt egyelőre Sasaki jött ki a legjobban. Fenati például a pár körrel ezelőtti első helyéhez képest már csak a 19. helyen haladt.

Az utolsó kört Holgado kezdte meg az élen, de Alonso folyamatosan nyomás alatt tartotta, majd sikerült is megelőznie, de érkezett Sasaki, aki nem akarta veszni hagyni az első helyet. Alonsónak azonban sikerült fogást találnia rajta, így övé lett a futamgyőzelem.

A futam végeredménye: