back to top
2024. május 03. 01:28
KezdőlapMotoGPRins bevallotta, a kórházi ágyon hozta meg karrierje talán legmeghatározóbb döntését

Rins bevallotta, a kórházi ágyon hozta meg karrierje talán legmeghatározóbb döntését

Álex Rins keményen dolgozik, hogy felépüljön az Olasz Nagydíjon elszenvedett sérüléséből, és most már a rövid távú jövőjéről kezd gondolkodni.

A spanyol versenyző Yamahához való átigazolásának híre a Brit Nagydíj előtt röppent fel, de úgy tudni, hogy a szerződést júniusban véglegesítették. Álex Rins ezt a Motorsport.com legutóbbi podcastjában ismerte el, ahol elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést:

„A madridi kórházban, a lábammal a levegőben döntöttem így. Az igazság az, hogy bonyolult volt, sok kétség merült fel, nem vagyok az a fajta, aki drasztikus változtatásokat hajt végre anélkül, hogy gondolkodna rajta.”

Az LCR Honda versenyzője mindent részletesen átrágott, de az a tény, hogy újra gyári versenyző lehet, eloszlatta a kétségeit: „Egy ilyen súlyos sérüléssel, az a tény, hogy ennyire kiálltak mellettem, megbecsülendő. Lehet, hogy egy másik csapatnál nem ez lett volna a forgatókönyv.”

Quartararo arra számít, hogy emberére akad Álex Rins személyében jövőre

A versenyzéshez való visszatérését illetően a spanyol jelezte, hogy számos prioritása van, és ezek között szerepel, hogy a lehető legjobban zárjon a Hondával.

Rins bevallotta, hogy még nem beszélt leendő csapattársával, akit csodál, és akire referenciaként tekint majd karrierje új szakaszában ugyanazzal a konfigurációval, amit már a Suzukinál is használt: „Még nem beszéltem Fabióval, de tartottuk a kapcsolatot, egy utcányira lakik tőlem Andorrában, és jóban vagyunk. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk, ő egy nagyon gyors versenyző. Még nem tudom, hogyan dolgozik, vagy hogyan tesztel, de a Yamahát ő hozta működésbe.”

„Elvileg az egész csapatot megörökölöm, amely most Morbidellivel dolgozik. Nem ismerek senki. Még sok futam áll előttem a Hondával, és az LCR-rel közös projektnek el kell jutnia Valenciáig, mindent beleadok, hogy a végéig a lehető legmagasabb szinten versenyezzek.”