back to top
2024. május 03. 11:31
KezdőlapMotoGPLeköszön a csapattulajdonos, akinek számos MotoGP-pilóta köszönheti karrierjét

Leköszön a csapattulajdonos, akinek számos MotoGP-pilóta köszönheti karrierjét

A Pons csapat a 2023-as szezon végén kiszáll a Moto2-es világbajnokságból, ennek a csapat tulajdonosa érzelmes üzenetet fogalmazott meg.

Sito Pons az idei szezon végén visszavonul a motoros világbajnokságtól. A Pons HP40 csapat Moto2-es alakulatot az MTHelmets-MSi-Moto3 csapatfőnöke, Teo Martín veszi át, aki a brazil Diogo Moreirát szeretné felhozni a Moto2-es világbajnokságba.

Az MTHelmets-MSi csapat nagyon várja a bővülést és az ezzel járó kihívást: „Izgatottan várjuk ezt a lépést, és büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megállapodnunk Sitóval, mert ő egy nagyszerű referencia számomra a versenyzésben, és reméljük, hogy ezzel a lépéssel növekedni fogunk” ─ fogalmazta meg Teo Martín.

A csapattulajdonos Sito Pons számára véget ér egy 42 éves korszak, amely során a csapat öt versenyzői világbajnoki címet, három csapatvilágbajnoki címet, valamint 71 győzelmet és több mint 230 dobogós helyezést szerzett a MotoGP-ben 1992 és 2005 között, a 125 köbcentis és 250 köbcentis világbajnokságban 2008-ban és 2009-ben, valamint a Moto2-es géposztályban 2010 óta.

„Néha döntést kell hozni, és most itt az ideje, hogy lezárjuk ezt a sikeres fejezetet” ─ kezdte búcsúzóul Sito Pons.

„A csapat megalakulása óta az élmezőnyben akartunk lenni, és ez évről évre sikerült is. Mind a MotoGP-ben, mind a Moto2-ben eltöltött időnk rendkívül sikeres volt.”

A spanyol versenycsapat számos versenyző, köztük a MotoGP sztárjai, Pol és Aleix Espargaró, Fabio Quartararo, Maverick Viñales, Álex Rins és Augusto Fernández sikereihez járult hozzá. Pol Espargaróval 2013-ban Moto2-es világbajnoki címet ünnepelhettek, majd Jordi Torres MotoE-kupa címét 2020-ban és 2021-ben.

„Büszke vagyok arra, hogy ilyen sok karrierben játszhattam szerepet. Mindig is az volt a célunk, hogy segítsük a spanyol versenyzőket a MotoGP-be vezető úton, a legjobb erőforrások biztosításával, mind technikailag, mind emberileg. Az emberek azok, akik összetartják a csapatot, és szerencsére nekünk a legjobbak jutottak. Most itt az ideje, hogy félreálljunk és optimistán tekintsünk a jövőbe.”