back to top
2024. május 06. 05:06
KezdőlapMotoGPHivatalos: Marco Bezzecchi 2024-ben is a VR46-nál

Hivatalos: Marco Bezzecchi 2024-ben is a VR46-nál

Már előre borítékolható volt, immáron pedig hivatalossá vált: Marco Bezzecchi a következő MotoGP-szezonban is Valentino Rossi csapatában fog versenyezni.

Marco Bezzecchi 15 évesen csatlakozott példaképe, Valentino Rossi VR46 Riders Academyjéhez, kilenc évvel később pedig a kilencszeres világbajnok MotoGP-csapatának első győzelmét hozta a királykategóriában az idei szezonban, az argentin Las Termasban rendezett esős futamon. A második MotoGP-győzelem a Le Mans-i száraz pályán következett.

A világbajnokság harmadik helyezettje 2024-re akár a Pramac Ducati színeiben is indulhatott volna, de a 24 éves olasz azonban otthon érzi magát a Matteo Flamigni (Valentino Rossi korábbi elektronikai mérnöke) által vezetett VR46-os csapatában.

A döntés megszületett, Bezzecchi az Osztrák Nagydíjon elért harmadik helye után árulta el. Azonban csak ma, szerdán jelentették be, és nem történt meglepetés: Ahogyan az várható volt, a nyolcszoros GP-győztes egy újabb szezonra meghosszabbította együttműködését Rossi csapatával.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megerősíthetem, hogy 2024-ben is a Mooney VR46 Racing Team színeiben fogok pályára gurulni. Ez a csapat a mai napig és a jövőben is meghatározó volt a karrieremben, és nem csak a sportban. 2020-ban csatlakoztam a csapathoz a Moto2-ben, 2022-ben együtt léptünk fel a MotoGP-be, és idén már nagy sikereket ünnepelhettünk. Az, hogy ezzel a csapattal együtt, a Ducati támogatásával tovább fejlődjek, számomra a természetes választás.”

„A 2024-es év sok elvárást hordoz magával, de én egyelőre erre a szezonra szeretnék koncentrálni. A tabellán a harmadik helyért harcolunk, van esélyünk a csapatbajnoki címre, és meggyőződésem, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani, hogy elérjük ezeket a célokat. Köszönöm Valentinónak, Ucciónak és Pablónak, a VR46 Riders Academy-nek és mindenkinek, aki ezt lehetővé tette. Vale csapatában maradni megtiszteltetés és nagy motiváció számomra.”