back to top
2024. május 02. 14:04
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Felejthetetlen hétvégét szeretnék varázsolni a rajongóknak

Marc Márquez: Felejthetetlen hétvégét szeretnék varázsolni a rajongóknak

Miután Ausztriában megszerezte a szezon első vasárnapi pontjait, a Repsol Honda sztárja, Marc Márquez óvatosan veszi hazai hétvégéje felé az irányt.

Marc Márqueznek rá kellett jönnie a szezon eddigi részében, hogy vissza kell vennie és változtatnia kell vezetési stílusán ahhoz, hogy célba érjen a Hondával. Az Osztrák GP-ig a nyolcszoros világbajnoknak egyik vasárnapi futamon sem sikerült célba érnie. A Red Bull Ringen a 12. helyet szerezte meg.

Marc Márqueznek csak jobb motor kell a győzelemhez, véli a Hondához tartó Zarco

A szezon tizenegyedik állomására a MotoGP mezőnye Barcelonába utazik, ahol Márquez korábban rendkívül sikeres volt. A spanyol azonban két királykategóriás győzelme (2014 és 2019) és négy dobogós helyezése ellenére óvatosan nyilatkozott a hazai hétvégéje előtt:

„Rengeteg munka áll előttünk, ezért továbbra is meg kell őriznünk az elmúlt futamokon nyújtott nyugodt hozzáállásunkat. Ausztriában láttuk, hogy ez a munkamódszer segít átvészelni a hétvégét, és fontos adatokat gyűjteni a projektünkhöz.”

A világbajnoki tabella jelenlegi 19. helyezettje ennek ellenére nagyon várja a hazai futamot: „Ez a hétvége mindig nagyon különleges számomra a szurkolók miatt. Függetlenül a céljainktól, szeretnék nekik egy nagyszerű show-t nyújtani, és egy felejthetetlen hétvégét varázsolni nekik.”