back to top
2024. július 05. 18:25
KezdőlapMotoGPBinder a mai horrorisztikus esetről: Reszkettem, próbáltam elkerülni, de elütöttem

Binder a mai horrorisztikus esetről: Reszkettem, próbáltam elkerülni, de elütöttem

Brad Binder zaklatottan nyilatkozott, miután áthajtott Francesco Bagnaia lábán a mai MotoGP-futamon: „Hála az égnek, hogy láttam, hogy mozog.”

Barcelonában az első körben történt félelmetes incidens során több versenyző is összeakadt, mielőtt Bagnaia óriási highside-ot produkált és a forgalom előtt landolt, majd Binder nem tudta elkerülni őt, és áthajtott a lábán. Az olasz eszméleténél volt, de az orvosi központba szállították, Binder pedig később korán feladta az újraindított versenyt, mielőtt átment volna, hogy megnézze versenyzőtársát.

„Sokkoló volt az elmúlt pár óra. Nagyon jó rajtot vettem a versenyen, Maverick és Miguel között voltam az 1-es és 2-es kanyarban. A 2-es kanyar kijáratánál nem láttam semmit, majd egyszer csak feltűnt Pecco a pálya kellős közepén. Reszkettem, próbáltam elkerülni őt, de végül elütöttem, majd én is elestem. Hála az égnek, hogy láttam, hogy mozog. Nyilvánvalóan megsérült, de láttam, hogy eszméleténél van.”

Hatalmas tömegbukás és Bagnaia borzalmas balesete után kettős Aprilia-győzelmet hozott a Katalán Nagydíj

Miután Bagnaiát és Enea Bastianinit (aki a futam legelején bekövetkezett tömegbukásban sérült meg) a pályakórházba szállították, a piros zászlóval félbeszakított nagydíj újraindulhatott.

„A rajt rendben volt, de bekövetkezett egy technikai probléma. Ezután meglátogattam Peccót. Úgy tűnt, jól van. A legnagyobb kihívást ilyenkor az jelenti, hogy visszaszálljak a motorra, és folytassam. Ez minden versenyző legrosszabb rémálma. Látni valakit, aki ott van, az ijesztő, de őszintén szólva még nagyobb a baj, ha te vagy az, aki elüti.”