back to top
2024. május 05. 20:53
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elismerte, valóban megkeresték őt a rivális csapatok

Marc Márquez elismerte, valóban megkeresték őt a rivális csapatok

Marc Márquez, a Honda versenyzője elismerte, hogy kapott ajánlatot a rivális csapatoktól, de nem árulja el, hogy kitől. A KTM régóta érdeklődik Márquez iránt, míg a Ducati mindig tagadta, hogy szerződne a nyolcszoros világbajnokkal.

Marc Márqueznek 2024-ig van szerződése a Hondával, de pletykák szerint korábbi távozást tervezhet. Meg nem erősített hírek alapján a KTM vagy a Ducati szemet vetett rá, de egyelőre hivatalosan nem keresték meg a sztárpilótát. Márquez elégedetlen a Hondával, jelenleg 22 ponttal tizenkilencedik a tabellán, ugyanakkor optimista az új motorral kapcsolatban, amelyet hamarosan a San Marinói Nagydíjon, Misanóban tesztel.

„Voltak megkereséseim, de nem mondhatom meg, kitől – nyilatkozott a legendás versenyző a dazn.com-nak. – Ha észreveszik, hogy valaki nehéz helyzetben van, természetesen érdeklődnek iránta. Azt, hogy kitől származtak a hívások és milyen módon kerestek meg, a márkák iránti tiszteletből nem mondhatom el.”

Márquez idei szezonjának nagy részét azzal töltötte, hogy tesztelje a Hondát az új, 2024-es verzióra, ahelyett, hogy az eredményekre koncentrálhatott volna.

MotoGP, Marc Márquez, Honda, Francia Nagydíj 2019
Fotó: MotoGP Media

Elkötelezettsége és hűsége jelek szerint egyelőre megmarad jelenlegi munkaadóinál. „Igen, tudom, hol fogok versenyezni 2024-ben – jelentette ki. – Szerződésem van a Hondával, de az összes márkával kapcsolatba hoznak. Valaki el fogja találni, nem igaz?”

Márquez a hétvégi San-Marinói Nagydíjon, Misanóban tesztelheti először az új Hondát, ezért a döntések meghozatala szempontjából fontos időszaknak ígérkezik a mostani.

„Soha nem mondtam, hogy a jövőm a misanói teszten múlik! – erősítette meg. – Meg kell keresnünk a legjobb beállításokat. Ennek az alapja Ausztriában van, ahol új, a megszokottól eltérő aerodinamikát tesztelünk.”

„Misanóban már jobban látjuk, hogy jobban vagy rosszabbul fog alakulni a 2024-es szezon, a tesztet követően ezt érezni fogom. Folytatnunk kell a munkát, hogy megtaláljuk minden szempontból a legjobb megoldást. Együtt kell dolgoznunk a csapattal, ellenkező esetben nem érünk el jobb eredményt.”

Márquez a San-Marinói Nagydíjon abban bízik, hogy nem ismétlik meg a múlt hétvégi Katalán Nagydíjon elért gyenge szereplést, ahol pénteken a négy Honda volt a leglassabb motor az edzéseken.