back to top
2024. május 01. 02:53
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu duplázott Magny-Cours-ban, míg Bautista óriási hibát követett el

Razgatlıoğlu duplázott Magny-Cours-ban, míg Bautista óriási hibát követett el

Toprak Razgatlıoğlu hatalmas fölénnyel nyerte a Superpole-versenyt, miután Álvaro Bautista kiütötte saját csapattársát a futamból, majd büntetés nélkül megúszta.

Ideális körülmények fogadták a Superbike-világbajnokság mezőnyét szombat délelőtt Magny-Cours-ban. Szélcsendben és 27 fokos levegőhőmérséklet mellett vágtak neki a pilóták a Superpole-futamnak.

A tegnapi technikai problémákat hátrahagyva, Álvaro Bautista nagyszerűen kapta el a rajtot, azonnal az élre tört, mögötte a pole-ból induló Garrett Gerloff érkezett, majd Michael Ruben Rinaldi.

Gerloff futama mindössze pár kanyarig tartott, ugyanis a nyolcas kanyarban összeütközött márkatársával, Scott Reddinggel, így mindketten kiestek a versenyből. A bit pilóta visszaállt, de felelőtlen motorozásért hosszú körös büntetést kapott.

Toprak Razgatlıoğlu a bukás következtében a harmadik helyen találta magát, és egy kettős előzéssel az élre állt. Az első hármas elszakadt az üldözőktől, Rinaldi átmentve a tegnapi lendületét átvette a vezetést török vetélytársától és új pályacsúcsot futott.

Az ötös kanyarban azonban Bautista egy meggondolatlan manővert hajtott végre, ennek eredményeképp kiütötte csapattársát. Razgatlıoğlu óriási előnyre tett szert az üldözőkkel szemben.

Míg Reddinget megbüntették a Gerloffal szembeni incidens okán, furcsa módon Bautista nem kapott büntetést Rinaldi kiütéséért, akit vizsgálatok elvégzése céljából az orvosi központba szállítottak.

Két körrel a vége előtt Bautistának sikerült pályacsúcsot futnia, de az élen motorozó Razgatlıoğluhoz képest így is két másodperces hátrányban haladt.

A spanyol világbajnok szépen faragta a lemaradását a törökkel szemben, ám végül nem sikerült utolérnie. Razgatlıoğlunak sikerült dupláznia, míg a harmadik helyen Jonathan Rea szelte át a célvonalat.

A futam végeredménye: