2024. április 28. 00:15
KezdőlapMagyarokAmerikában fog versenyezni Zsigovits Norbert

Amerikában fog versenyezni Zsigovits Norbert

Zsigovits Norbert idén ősszel négy futamon is rajthoz fog állni az AMA Endurocross-bajnokságban.

A csákánydoroszlói motorversenyző a közösségi médián jelentette be a nagy hírt, hogy az amerikai Superenduro bajnokság négy fordulóján is rajthoz áll. Nagy út előtt áll a fiatal versenyző, hiszen egy hónapon keresztül utazik versenyről versenyre Amerika államaiban. Zsigovits elárulta, hogy nem egyedül fog utazni a versenyekre, hanem gyerekkori jó barátja és videósa, Sulyok István is elkíséri a versenyekre, és rengeteg tartalmat tesznek majd közzé a 24 éves pilóta platformjain. A magyar versenyző saját csapatával, a Ride Hard Motorsporttal indul útnak.

„Minden motoros álma, hogy egyszer az USA-ban motorozzon. Én is régóta álmodozom róla, és tervezgetem, de most éreztem azt, hogy kész vagyok rá. Idén felkészülésként és tapasztalatgyűjtésként indulok a versenyeken, hiszen ezután rögtön indul a világbajnokság, ahol csúcsformába szeretnék kerülni. Ezért volt fontos számomra, hogy induljak a tengerentúlon induljak” – mondta Zsigovits.

Az AMA Endurocross-bajnokság versenyrendszere megegyezik a Superenduro-világbajnokságéval, ahogyan a versenyzők nagy része is. A legjobb pilóták között Jonny Walker, Taddy Blazusiak, valamint Colton Haaker is megtalálható, és még számos európai és amerikai toppilóta.

„Nem mertünk még teljes szezon bevállalni a kevés tapasztalat és a költségek miatt, így az első és az utolsó fordulót kihagyom. Azt gondolom, hogy ez egy meghatározó élmény lesz az életemben, és alig várom, hogy ott lehessek” – mesélte a terveit Zsigovits.

A versenyeket erre a linkre kattintva lehet élőben követni.

A versenyek, amelyeken Zsigovits ott lesz

2023.10.21. AMA Endurocross Prescott Valley (USA)

2023.10.28 AMA Endurocross Idaho Falls (USA)

2023.10.29 AMA Endurocross Idaho Falls (USA)

2023.11.11. AMA Endurocross Redmond (USA)