back to top
2024. május 01. 14:54
KezdőlapMoto2Ez a két versenyző váltja Acostát és Arenast Aki Ajo Moto2-es csapatában...

Ez a két versenyző váltja Acostát és Arenast Aki Ajo Moto2-es csapatában 2024-ben

A várakozásoknak megfelelően Celestino Vietti és Deniz Öncü váltja Pedro Acostát és Albert Arenast a Red Bull KTM Ajo csapatban a 2024-es Moto2-es szezonban.

Ajo Moto2-es csapata két új versenyzőt kap 2024-ben, a 21 éves Celestino Vietti és a 20 éves Deniz Öncü személyében. A VR46 növendéke Vietti a Fantic Racingtől érkezik, Öncü pedig a KTM Akadémián belül teszi meg a következő lépést, és a Moto3-as világbajnokságból a csapaton belül a második legmagasabb kategóriába kerül.

Ennek oka, hogy a világbajnokságot vezető Pedro Acosta 2024-ben a GASGAS Factory Racing Tech3 csapatánál debütál a MotoGP-ben, a 26 éves Albert Arenas, a 2020-as Moto3 világbajnok pedig a Katalán Nagydíjon elért dobogós helyezése ellenére sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az Ajo csapatnál.

„Úgy gondolom, hogy ez a kombináció nagyszerű lehetőséget jelent számunkra, hogy nagyon sikeresek legyünk a következő Moto2-es évben” ─ nyilatkozta a finn a 2024-es versenyzőválasztásról. „Celestino az elmúlt években megmutatta, hogy a géposztály egyik legjobb versenyzője. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Deniz mellett, aki az egyik leggyorsabb Moto3-as versenyző, egy csapatban szerepelhet.”

Vietti így nyilatkozott az új kihívással kapcsolatban: „Ez egy nagyszerű lehetőség számomra. Köszönettel tartozom a KTM-nek és Aki Ajónak, hogy hittek bennem. Köszönöm a VR46 Riders Academy vezetőségének is, nélkülük ez nem lett volna lehetséges.”

A világbajnoki hatodik helyezett versenyző emellett a Fantic csapatához is szólt: „A lehető legjobban kell befejeznem ezt a szezont a jelenlegi csapatommal. Ők segítettek abban, hogy idén sok nagyszerű eredményt érjek el. Ez önbizalmat is ad nekem ahhoz, hogy jól kezdjem a következő szezont.”

Deniz Öncü, aki a katalán hétvége utáni teszten már kipróbált először egy Kalexet, egyelőre még a Moto3-as bajnoki címért szeretne harcolni. Misanóban 17 pontra csökkentette hátrányát Dani Holgadóval szemben: „Nagyon jó munkát végzünk együtt, szeretném megköszönni Akinak, a KTM-nek és a Red Bullnak a bizalmat és ezt a lehetőséget. Köszönöm a menedzseremnek, Kenan Sofuoğlunak is, aki mindig támogat engem.”