back to top
2024. május 03. 04:59
KezdőlapSuperbikeA MotoGP-paddockban is értetlenül állnak Toprak Razgatlıoğlu döntése előtt

A MotoGP-paddockban is értetlenül állnak Toprak Razgatlıoğlu döntése előtt

Kenan Sofuoğlu meg van győződve arról, hogy Toprak Razgatlıoğlu sikerre viszi a BMW-t a Superbike-világbajnokságban.

A BMW 2009-ben debütált Superbike-világbajnokságban, de azóta csak egyetlen versenyző, Marco Melandri (2012) jutott be az összesített tabella első három helyezettje közé a hatalmas erőfeszítések árán. Kenan Sofuoğlu, aki maga is ötszörös Supersport-bajnok, most pedig Toprak Razgatlıoğlu menedzsere és mentora, meg van győződve arról, hogy védence javítani fog ezen a statisztikán.

Razgatlıoğlu a következő két évben a BMW gyári csapatánál versenyez majd négy, Yamahánál töltött év után. A BMW elmúlt 15 évének teljesítményét tekintve sokan meglepődtek, mikor a török bejelentette átigazolását.

„Több mint 20 éve vagyok a paddockban, és sok versenyzőt láttam már” ─ kezdte Sofuoğlu a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva.

„Magam is sokáig versenyeztem, és sok tapasztalatom van a paddockban lévő versenyzőkről és motorokról. Topraknak nagyon nagy tehetsége van, ami mélyen gyökerezik. Ha valami nem megy neki jól, kitalálja, hogyan javítsa ki. Aztán kimegy a pályára, és megmutatja ezt. A BMW csomagja nem rossz, sőt egész jó. Ami hiányzik nekik, az egy olyan rugalmas és tehetséges versenyző, mint Toprak. Száz százalékban nehéz megjósolni, de 99 százalékban biztos vagyok benne, hogy sikeressé teszi a BMW-t.”

Toprak Razgatlıoğlu elárulta, miért a BMW-t választotta a Ducati helyett

„Megpróbáltuk folytatni a Yamahával, de nem sikerült megegyeznünk. Elmondtam neki, hogy a Yamaha, a Kawasaki, a BMW és a MotoGP is opció lehet, de végül a BMW mellett döntött. Elültettem a fejébe a gondolatot, hogy ha sikerrel jár náluk, akkor egy nagyon különleges versenyző lesz belőle. Ugyanez volt a Yamaha esetében is a múltban. Akkor is azt mondtam neki, hogy ha velük nyer, akkor sztár lesz ebben a paddockban.”

Toprak a Yamaha csapatfőnökét, Phil Marront hozza magával a BMW-hez.

„Más embereket is elhelyezünk majd, akiket Toprak kedvel” ─ folytatta Sofuoğlu.

„Néhány szerelő szívesen menne a BMW-hez Toprakkal, szeretik őt. Beszéltünk már erről a gyártóval. Néhány dolgot még elő kell készíteni, és sokan úgy gondolják, hogy rossz döntést hoztunk. Nagyon bízom benne, hogy Toprak a következő szezonban a top3-ban fog végezni sérülések és balszerencse nélkül. Még arra is látok lehetőséget, hogy megnyerje a bajnokságot.”

„Még a MotoGP paddockjában is megkérdezték tőlem néhányan, hogy miért a BMW-t választottuk. Azt mondtam nekik, hogy majd meglátják.”