back to top
2024. május 04. 00:16
KezdőlapSuperbikeToprak Razgatlıoğlu elárulta, miért a BMW-t választotta a Ducati helyett

Toprak Razgatlıoğlu elárulta, miért a BMW-t választotta a Ducati helyett

Toprak Razgatlıoğlu BMW-s szerződése nem mindennapi meglepetést okozott a Superbike-paddockban. A török azt is elárulta, miért ezt a gyártót választotta, és miért nem a Ducatit.

Toprak Razgatlıoğlu először kacérkodott azzal, hogy 2024-re a MotoGP-be vált, de a Yamaha M1-gyel való két tesztelés után a 26 éves versenyző úgy döntött, hogy marad a Superbike-világbajnokságban. Mivel azonban új kihívást keresett, a 2021-es világbajnok visszautasította a Yamaha ajánlatát, és helyette a BMW-vel állapodott meg.

A BMW négy év alatt egy győzelmet (Michael van der Mark, Portimão 2. futam 2021-ben) és tizenkét dobogós helyezést szerzett. A 2023-as Superbike-szezonban egy hatodik hely (van der Mark Indonéziában) a gyártó eddigi legjobb eredménye.

Már jelentkező is akad Toprak Razgatlıoğlu helyére

A török versenyző be akarja bizonyítani, hogy bármelyik csomagot győzelemre tudja vezetni, ahogyan ez korábban a Yamahával is sikerült neki.

„Mindenki azt gondolja, hogy ez a motor nem tud nyerni. Én csak arra gondolok, hogy megmutatom mindenkinek, hogy a BMW egy nyerő motor. A Ducatié a legjobb a paddockban, ez tény. Ha ott motoroznék és megnyerném a bajnokságot, az számomra nem jelentene semmi különöset. A Yamaha tizenkét évig nem volt világbajnok, majd mégis sikerült ezt elérni. A BMW-hez megyek, mert ez az istálló soha nem volt világbajnok. Szeretném bebizonyítani, hogy velem lehetséges.”