back to top
2024. május 03. 16:44
KezdőlapMotoGPMir menedzsere szerint a MotoGP új formátuma fizikailag és mentálisan is tönkreteszi...

Mir menedzsere szerint a MotoGP új formátuma fizikailag és mentálisan is tönkreteszi a versenyzőket

Mivel az idei szezonban eddig tizenkét bukást tudhat magáénak, és a lelkiállapotára is rossz hatással van a Honda mélyrepülése, a paddockban pletykák keringtek arról, hogy esetleg megromlott a kapcsolat Joan Mir és menedzsere között, mely megjegyzéseket maga Paco Sánchez cáfolta.

A Diario AS-nek nyilatkozva Paco Sánchez elmondta, hogy a 2020-as világbajnok már gyógyulófélben van, és célja, hogy Silverstone-ban visszatérjen a versenyzéshez. Reméli, hogy egy hónap múlva már a paddockban lehet, és továbbra is azon dolgozik majd, hogy alkalmazkodjon az új motorhoz:

„Joan fizikailag és lelkileg sincs jól, nem boldog, mert a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt várta. Nem tudjuk, hogy miért, és nehéz megtalálni az okot, hogy miért nem úgy működik a motor, ahogyan azt ő szeretné, de ez a valóság. Jelenleg nem tudja azt a tehetséget és sebességet megmutatni, ami benne rejlik.

A veterán menedzser mindenféle pletykát, ami ügyfelének hátrányára válna, szerette volna cáfolni, emlékeztetve arra, hogy minden versenyző, de különösen Joan szándéka az, hogy versenyképes motort kapjon, amivel az első helyekért harcolhat:

„Nem volt jó hír, hogy Márquez ennyiszer bukott. Mir azt szeretné, ha ez a projekt folytatódna, ha a motor működne, ha megmutathatná a tehetségét és visszaadhatná a Hondának azt a bizalmat, amit akkor kapott, amikor leszerződtették. Marcot a bukásai nem viszik előrébb. Mi azt várjuk, hogy a Honda összes versenyzője megtalálja azt a beállítást, amivel az első helyekért harcolhat, amire aláírt.”

Joan Mir szerint felesleges álarc mögé bújva azt hazudni, hogy minden rendben, amikor nagy a baj

Sánchez szerint a Honda problémáját tovább fokozza a Ducati dominanciája és az új hétvégi menetrend, amely sokkal nagyobb terhelést jelent a versenyzőknek:

„Ez a formátum fizikailag és lelkileg is összetöri a versenyzőket. Mesélhetek Pol Espargaróról, Oliveiráról vagy Bastianiniről, akik nem Hondán versenyeznek, és sérülés miatt otthon voltak vagy vannak az új formula miatt, ami óriási nyomás alá helyezi a versenyzőket.”