back to top
2024. május 04. 04:21
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez elismerte, többet ér egy befejezett futam, mint a pole pozíció...

Álex Márquez elismerte, többet ér egy befejezett futam, mint a pole pozíció hajszolása

A Gresini Racing versenyzője, Álex Márquez a DAZN Open Paddock című műsorának nyilatkozva bevallotta, hogy igyekszik kipihenni magát a nyári szünetben, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban térhessen vissza a versenyzéshez.

Álex Márquez ugyan tud pihenni két versenyhétvége között is, de elismerte, hogy azért ideje volt már egy hosszabb szünetnek.

„Örülök, hogy pihenhetek, de az eredmények hiányoztak. Igaz, hogy Argentínában dobogóra álltunk, de sok volt a nullázás is. Boldog vagyok, mert jól érzem magam az új motoron, de célszerű lenne be is fejeznem a futamokat, nem pedig a pole pozíciót hajszolni állandóan.”

Álex Márqueznek megvolt a tempója, de a többiek addigra már messze jártak

Márquez elismerte, hogy a struktúraváltás jót tett neki személyes és pszichológiai szinten is, visszanyerte az önbizalmát, ami a Hondával töltött idő alatt eltűnt:

„Egyike vagyok azon versenyzőknek, akik Ducatival mennek. Boldog vagyok, hogy ezt a csapatot képviselhetem, mert jelen állás szerint képes vagyok az első öt hely valamelyikéért harcolni, és nem maradok le úgy, mint tavaly. Ha tizedikként intenek le, akkor sem olyan nagy a különbség köztem és az előttem motorozó pilóta között a verseny végén.”

A nyolc Ducati jelenléte a pályán bizonyos alkalmakkor segít neki, bár nem mindig garantált, hogy azokat a beállításokat használja, amelyek egy másik márkatársánál beváltak:

„Ami az egyik versenyzőnél jól működik, az nem mindig válik be egy másiknál. Több információval rendelkezel, de ez jobban összezavarhat, ez történt velem néhány nagydíjon. Az új formátum nehéz, főleg akkor, ha nem sikerül jól a péntek.”