back to top
2024. május 04. 01:49
KezdőlapMagyarokA tragikus körülmények között elhunyt Szvoboda Bence szervei öt ember életét menthették...

A tragikus körülmények között elhunyt Szvoboda Bence szervei öt ember életét menthették meg

Szvoboda Bence családja nagyon nehéz napokon van túl, hiszen búcsút vettek fiuktól. A fiatal motoros szervei öt ember életét menthették meg.

Akik ismerték Szvoboda Bencét, úgy tudják, hogy édesanyja palacsintáját jobban szerette, mint a versenyzést. Igazi szenvedélye abban nyilvánult meg, hogy soha nem adta fel a küzdelmet. Elkötelezettségét jellemzi, hogy számtalanszor tört el több csontja, de minden baleset után visszaszállt a motorra. Hermann Henrik a Magyar Motorsport Szövetség elnöke is elbúcsúzott Bencétől és bejelentette, hogy Szvoboda 521-es rajtszámát hivatalosan is visszavonták. A sírjánál beindították a motorját, és ennek kíséretében helyezték örök nyugalomra.

Szvoboda Bence halála öt ember számára jelenti az új élet lehetőségét. Egészséges szerveit a családja ajánlotta fel.

Lyukas tüdővel is küzdött a bajnoki címért, a kitartás mintaképe volt Szvoboda Bence

„Még értelmetlen haláloddal is megmentettél másokat. Valahol van a világon öt ember, aki neked köszönheti az életét. Lehet, hogy ez volt a te happy ended. De nekünk, akik itt maradtak, nehéz elfogadni” – ­mondta Nagy Norbert, Bence barátja és sajtósa.

Mint ismeretes, a cseh motokrossz-bajnokság versenyeit a Prágától 78 kilométerre fekvő pacovi pályán rendezték. Ezen indult a kétszeres cseh és tízszeres magyar bajnok Szvoboda Bence is. Az előfutam után bejutott a döntőbe, ahol a futam elején bukott, a harmadik helyen állva. A tragikus baleset következtében Bence előbb leesett a motorkerékpárjáról, majd Tamás, Bence édesapja kénytelen volt végignézni, ahogy fiát többen elgázolják. A sportolót azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megműtötték, de szerdán, június 14-én az orvosok erőfeszítései ellenére belehalt súlyos sérüléseibe.