back to top
2024. május 03. 18:56
KezdőlapMotoGPGino Borsoi lerántotta a leplet a Ducati sikerének kulcsáról

Gino Borsoi lerántotta a leplet a Ducati sikerének kulcsáról

Gino Borsoi, a Pramac Ducati csapatfőnöke beszélt a világbajnoki tabellán kialakult helyzetről, a Ducati sikerreceptjéről a MotoGP géposztályban, valamint a 2024-es szezonra vonatkozó elképzeléseiről.

Jorge Martín és Johann Zarco lenyűgöző sorozatot hozott össze Le Mans-tól a Sachsenringig, háromszor álltak együtt a dobogón egymás után a GP-futamokon. Bár ez a sikersorozat vasárnap a holland TT-n véget ért Zarco bukásával és Martín ötödik helyével, a Prima Pramac Racing továbbra is a csapatok tabellájának élén ment el a nyári szünetre.

Martín 35 pontos hátránnyal a címvédő Francesco Bagnaia első számú üldözője is.

„Meglátjuk, lépésről lépésre kell haladnunk” ─ válaszolta óvatosan Gino Borsoi a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában, amikor a Ducati ügyfélcsapatának esélyeiről kérdezték.

Ezért nem kapott büntetést a pórul járt Binderéhez hasonló hibát elkövető Martín

Az olasz természetesen első évében a Pramac Ducati csapatfőnökeként büszke arra, amit eddig elért, de:

„Ez még csak a szezon első része volt. Meg kell várnunk, hogy mi történik még a szezon közepétől a végééig. A Ducati nagyszerű munkát végzett az elmúlt években, a szatellitcsapatoknál is. Tökéletes motort szállítanak nekünk, nagyjából ugyanaz az anyag áll rendelkezésünkre. Ez nagyon fontos számunkra, de a Ducati számára is jó, mert így sok motort tudnak mindenki más elé helyezni.”

A nyolcfős Ducati-armada sikeréhez egy másik fontos szempont is hozzájárul:

„Ez a munkamódszer lehetőséget ad arra, hogy az összes többi Ducati-alakulat adatait lássuk. Azt hiszem, ez a Ducati kulcsa, emiatt mindig tudunk fejlődni. Tanulhatunk a többi versenyző adataiból, láthatjuk, hogy ők hol jobbak, és végső soron ez csak azt teszi lehetővé, hogy fejlődjünk. Egy versenyhétvége olyan rövid, de az összes adat kéznél van.”

Mindeközben a jövőjével kapcsolatos sok találgatás után Martín világossá tette, hogy nem áll szándékában elhagyni a Ducatit az idei szezon után. Zarco is a Pramacnál szeretne maradni, de 32 évesen még mindig vár az első MotoGP-győzelmére, annak ellenére, hogy 19 dobogós helyezést ért el a királykategóriában.

Borsoi nem titkolja, hogy mit szeretne 2024-re: mindkét versenyzőjét megtartani. A végső szót azonban a Ducati mondja ki.