back to top
2024. május 03. 01:26
KezdőlapMotoGPJoan Mir szerint felesleges álarc mögé bújva azt hazudni, hogy minden rendben,...

Joan Mir szerint felesleges álarc mögé bújva azt hazudni, hogy minden rendben, amikor nagy a baj

Joan Mir számára egyelőre nem jön ki a lépés Hondával. A szezon első öt hétvégéjén már hat kiesést gyűjtött be, egy futamot sérülés miatt kihagyott, egyszer sem ért el top10-es helyezést, és mindössze öt pontot szerzett.

A tabella 21. helyén álló Joan Mir abba az egy dologba tud csak kapaszkodni, hogy korábbi csapattársa, a jelenleg szintén Hondával versenyző Álex Rins már képes volt győzelmet szerezni idén. A mallorcai pilóta helyzete korántsem rózsás, ahogy Marc Márquezé sem, és reménykedik abban, hogy helyzetük mihamarabb pozitív irányba változik.

„Belefáradtam a bukásokba” ─ vallotta be Mir a Marca.com-nak.

„A helyzet nagyon bonyolult. Reménykedem benne, hogy a Honda mérnökei találnak olyan technikai megoldásokat, amelyekkel felzárkózhatunk a legjobbakhoz. Nem fogok hazudni, úgy érzem, mintha maszkot viselnék, és hazudnék arról, hogy minden rendben van, közben tudjuk, hogy ez nincs így.”

Álex Márquez és Joan Mir is egyetért abban, hogy a Repsol Honda az ambíció temetője

„A motorozás nagyon fontos számomra, a második helyen áll az életemben. Ha minden jól megy, boldog vagy, máskülönben ürességet érzel magadban. A rajongók igyekeznek bátorítani, és kérik, hogy szedjem össze magam, és jussak ki a gödörből. Csak annyit tudok nekik mondani, hogy minden erőmmel azon vagyok, hogy javuljon a helyzet.”

„Úgy gondolom, hogy ebben a pillanatban türelemre, nyugalomra van szükséged, el kell fogadni, bármi is történik. A dobogó egy olyan cél, ami szerintem elérhetetlen jelenleg, de 2020-ban is így gondoltam, és mégis világbajnokságot nyertem. Nem tudom, hogyan fogom csinálni, de ki kell jönnöm ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből.”