back to top
2024. május 06. 04:00
KezdőlapMotoGPA korábbi évekre jellemző tendenciát folytatná a Yamaha Mugellóban

A korábbi évekre jellemző tendenciát folytatná a Yamaha Mugellóban

Fabio Quartararo szerint a Yamaha sok mindent kipróbált a legutóbbi, Le Mans-i versenyhétvégén, de végül a mérnökök és a francia úgy döntöttek, hogy a 2021-es beállítással versenyeznek Mugellóban.

A világbajnokság jelenlegi kilencedik helyezettje, Fabio Quartararo a mugellói hétvégén is a két évvel ezelőtti beállításokkal indul, amivel továbbra sem elégedett száz százalékban, de azt mondja, sokkal jobb, mint minden, amit eddig kipróbált.

„Keményen akarunk dolgozni, és tudjuk, hogy sűrű hetek állnak előttünk. Le Mans-ban megállapodtunk egy olyan beállításban, ami még mindig úgy tűnik, hogy a legjobban működik, így pénteken ezzel kezdjük a hétvégét. Megpróbálunk majd minden egyes edzésen a lehető leggyorsabbak lenni, és úgy gondolom, kulcsfontosságú lesz, hogy a rajtrácson előrébb kerüljünk. Szóval az a célom, hogy mindent beleadjak pénteken és szombat délelőtt, hogy minél jobban teljesítsek. A szombat délutáni sprintfutamon és a vasárnapi versenyen pedig a legjobbamat fogom nyújtani, mint mindig.”

Az elkeseredett Quartararo visszajelzéseire alapozva keresi a kiutat a gödörből a Yamaha

Csapattársa, Franco Morbidelli természetesen szintén szeretne tündökölni hazai versenyén. A 28 éves római csak úgy áradozott a pályáról:

„Mugello gyönyörű és nagyon gyors. A végsebességünk javult a tavalyi évhez képest, és ez egy olyan pályán, mint Mugello, ahol hosszú egyenesek vannak, ez a kezünkre játszhat. Ez az én hazai futamom, így keményen fogok dolgozni, és mindent megteszek, hogy jól szerepeljek.”

Quartararo szörnyű időszakon megy keresztül, a Yamahának cselekednie kell

Massimo Meregalli, a Yamaha csapatigazgatója külön kiemelte:

„Az Olasz Nagydíj nagyon különleges a csapatunk és a versenyzőink számára is. Nemcsak hihetetlenül gyönyörű és izgalmas ez a pálya, hanem a csapatunk és Franky számára is hazai versenynek tekintjük. Reméljük, hogy sok rajongót látunk majd a hétvégén, és az egész csapat eltökélt szándéka, hogy a lehető legjobbat nyújtsa. Nem lesz könnyű, de az eddigi mugellói eredményeink jók voltak. Mindent megteszünk majd, hogy ezt a tendenciát folytassuk.”