back to top
2024. május 06. 05:29
KezdőlapMotoGPÍgy készül hazai hétvégéjére a gyári Ducati versenyzőpárosa

Így készül hazai hétvégéjére a gyári Ducati versenyzőpárosa

A Ducati gyári versenyzői, Francesco Bagnaia és Enea Bastianini ismét készen áll a bevetésre. Mindkét olasz rendkívül motivált, hogy hazai közönségük előtt tündököljenek.

Francesco Bagnaia úgy utazik Mugellóba a szezon hatodik versenyhétvégéjére, hogy mindössze egy pont az előnye honfitársával, Marco Bezzecchivel szemben a világbajnoki tabellán. A Ducati hazai versenyén a tavalyi világbajnok jól szeretne szerepelni, és ismét növelni előnyét. A 26 éves torinói versenyző a legutóbbi Le Mans-i futamon elszenvedett sérülése után szerencsére jól van.

A jobb bokájában megsérült csont azóta teljesen helyrejött, és Bagnaia alig várja a hétvégi futamot:

„Mugellóban a szurkolóink előtt versenyezni mindig tele van érzelmekkel. A jobb bokám újra rendben van, és nem okozhat nekem gondot” ─ mondta az olasz.

Újabb sérülés történt a Ducatinál (kép)

„Néhány hete Mugellóban teszteltünk Eneával a Panigale V4 S-sel, és még előtte Misanóban is gond nélkül motoroztam. Ez egy fontos hétvége lesz számunkra, és a közönség minden bizonnyal extra motivációt ad majd, hogy jó eredményt érjünk el a hazai versenyünkön.”

Csapattársa, Enea Bastianini szintén felépült sérüléséből, és nagy reményekkel érkezik Mugellóba. A 25 éves versenyző a portimãói első sprintversenyen sérült meg, és Spanyolországban próbált visszatérni. Ezt a próbálkozást azonban a szabadedzés után fel kellett adnia, mert a fájdalom még mindig túl nagy volt. Bastianini azóta is keményen dolgozik, hogy újra csúcsformába kerüljön.

„Nagyon szeretem Mugellót, de a múltban nem értem el ott nagy eredményeket. A cél az, hogy ez idén megváltozzon. Ez biztosan nem lesz könnyű egy ilyen hosszú szünet után. Néhány hete Mugellóban a Panigale V4 S-sel motoroztam, és az jó érzés volt, de természetesen más a Desmosedici nyergében. Motivált vagyok, és remélem, hogy jól fogok szerepelni a hazai versenyünkön.”