2024. április 26. 18:35
KezdőlapMotoGPÚjabb sérülés történt a Ducatinál (kép)

Újabb sérülés történt a Ducatinál (kép)

Azok után, hogy az elmúlt időszakban mindkét gyári pilóta megsérült, ezúttal a Ducati csapatmenedzsere szenvedett robogóbalesetet. Davide Tardozzi ettől függetlenül ott lesz az Olasz Nagydíjon.

Rájár a rúd mostanában a gyári Ducati tagjaira, ami a sérüléseket illeti. Ráadásul most már nem csak a versenyzőkről lehet beszélni ilyen téren, hanem a csapatvezetőkről, pontosabban az egyikről. Davide Tardozzi ugyanis szintén megsérült, egy héttel a MotoGP mugellói fordulója előtt, miután robogóbalesetet szenvedett.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Davide Tardozzi (@davidetardozziofficial) által megosztott bejegyzés

Erről maga az olasz szakember számolt be saját Instagram-oldalán: a bejegyzés nem volt túlságosan bőbeszédű, a szöveg mindössze a fent említett tényről szólt. Tardozzi egyetlen képet mellékelt a posztjához: a fotón a két lába látszik, ez alapján a két lába sérült meg, ezen belül is a bal lába van rosszabb állapotban. A hírek szerint azonban mindez nem fogja visszatartani attól, hogy ott legyen a soron következő Olasz Nagydíjon Mugellóban.

Idén a gyári Ducati pilótáit sem kerülik el a sérülések. Az újonnan igazolt Enea Bastianini már a Portugál Nagydíj sprintfutamán súlyos balesetet szenvedett, amikor Luca Marini nekiment, és ennek következtében eltört a lapockája. Bár Jerezben megpróbálkozott a visszatéréssel, akkor még túl nagy volt a fájdalom, így ha minden jól megy, akkor erre a mostani hétvégén fog sor kerülni, de az biztos, hogy még nem lesz tökéletes állapotban.

Ami csapattársát, Francesco Bagnaiát illeti, a címvédő Le Mans-ban sérült meg, miután a versenyen ütközött Maverick Viñalesszel. Később a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy bokatörést szenvedett, ám a csapat már akkor hangsúlyozta, hogy nincs ok az aggodalomra, a 26 esztendős pilóta teljes mértékben fel fog épülni a hazai megmérettetésre.

Friss hírek érkeztek a gyári Ducati sérült versenyzőiről

A mugellói fordulót ezen a héten, június 9-e és 11-e között rendezik. Bagnaia öt forduló után vezeti a világbajnokságot, de 94 pontjával csupán egyetlen egységgel előzi meg a hozzá hasonlóan szintén két futamgyőzelemnél tartó Marco Bezzecchit. Bastianini ellenben még pont nélkül áll, hiszen a portimãói sprintverseny volt az az alkalom, ahol a mezőny tagjai elkezdhették a pontgyűjtést.