2024. április 25. 08:07
KezdőlapSuperbikeAndrea Iannone látogatása nem volt véletlen a Superbike-paddockban?

Andrea Iannone látogatása nem volt véletlen a Superbike-paddockban?

A hétvégén megrendezett Superbike-futamon igazi sztárparádé volt a paddockban. Nemcsak számos MotoGP-versenyző tette tiszteletét a helyszínen, hanem még Andrea Iannone is.

Andrea Iannone minden vágya, hogy végre újra részt vehessen a világbajnokság körforgásában. A hírek szerint a korábbi MotoGP-pilóta ezen dolgozik, és úgy tűnik, hogy a Superbike-világbajnokság lehet az ő útja, mivel doppingvétség miatti eltiltása decemberben lejár.

A Corse di Moto szombaton kiszúrta az olasz versenyzőt a Ducati bokszában, amint Davide Tardozzival beszélget.

Iannone a visszatérést fontolgatja

Az olasz pilóta jelenléte nem puszta szórakozás volt, távolról sem:

 „Azért jöttem, hogy köszönjek néhány barátomnak. Jó a hangulat, gyönyörű a paddock, az elmúlt években sokat fejlődött, és elégedett vagyok az itteni légkörrel” ─ jegyezte meg Iannone.

Az Apriliával való kapcsolata valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy azt ülésre váltsa a gyártónál, mivel a gyártó csak a MotoGP-ben van jelen, és a részletek, Iannone kora (majdnem 34 éves) és az a tény, hogy az olaszoknak szerződésük van a jelenlegi versenyzőikkel, nem teszi ezt lehetővé.

Iannone ettől függetlenül nincs elkeseredve: „A jövőre gondolok, és ha itt vagyok, az azt bizonyítja, hogy igenis vissza akarok térni. Reméljük, hamarosan jó hírekkel szolgálhatok majd.”

Az eddigi legvalószínűbb forgatókönyv az a Superbike-világbajnokságban való részvétel lehet az olasz számára, méghozzá a Ducati színeiben.