2024. április 25. 03:19
KezdőlapMotoGPMiből lesz a cserebogár? – így emlékszik vissza első találkozásukra Rossi és...

Miből lesz a cserebogár? – így emlékszik vissza első találkozásukra Rossi és Márquez

Köztudott, hogy Valentino Rossi és Marc Márquez között már nincs jó viszony, különösen a 2015-ös idény óta. Ez régen másképp volt: tekintsünk vissza kettejük első találkozására a 2008-as Katalán Nagydíjon.

2008-ban Marc Márquez a KTM színeiben versenyzett a 125 köbcentis világbajnokságon, mindössze 15 éves volt. Akkoriban nagyon vágyott egy közös fotóra példaképével, Valentino Rossival, az akkori hétszeres világbajnokkal. A két versenyzőt megörökítő képet a spanyol fotós, Jaime Olivares készítette.

Amikor a két versenyző aztán öt évvel később egymás ellen versenyzett a MotoGP-ben, Rossi még mindig emlékezett az alkalomra:

„Marc egyszerűen lenyűgöző. Gondoljatok bele, mi mindent ért el azóta. Én nagyrészt ugyanaz vagyok, mint akkoriban, de ezen a fotón azért látszik, hogy már nem voltam gyerek, Marc viszont igen. Akkoriban senki sem számított rá, hogy ilyen gyorsan eljut a királykategóriába.”

Rossi Marc Márquez iránti gyűlölete megfertőzte a paddockot, állítja az LCR szakembere

Márquez maga így írta le azt a 2008-as első találkozást az olasz szupersztárral:

„Besétáltunk a Yamaha vendéglátóhelyére, Jaimével, aztán vártunk. Amikor Valentino megérkezett, tisztán emlékszem rá, hogy lefotózta. Rossi azt mondta nekem, hogy élvezzem a versenyzést, haladjak tovább az úton. Nagyon tiszteltem Valentinót. Akkor még el sem tudtam képzelni, hogy öt-hat évvel később vele fogok ülni a MotoGP sajtótájékoztatóin.”

„Akkoriban volt egy szponzorom, a Scalextrix, akik modellautókat építenek. Volt egy versenyautó másolatuk, amelynek eredetijében Valentino is ült. Odaadtam neki. Ez hihetetlen élmény volt.”

Nyolc világbajnoki címével Marc Márqueznek még mindig egy bajnoki diadal hiányzik ahhoz, hogy egykori példaképét beérje.